Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το λάθος



ΣΕ απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών Ι.Χ. αυτοκινήτων, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας, που, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμη και την εμπορική αξία του οχήματός τους. ΣΕ τέτοιο βαθμό που πάρα πολλοί υποχρεώνονται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες, επειδή αδυνατούν να τα πληρώσουν. 


ΕΙΝΑΙ φανερό ότι η επιβολή αυτών των τελών αποτελεί την πρώτη σοβαρή αστοχία της κυβέρνησης. Και έρχεται ως συνέχεια της βιαστικής απόφασής της για την πλήρη κατάργηση της απόσυρσης που είχε εξαγγείλει και εφάρμοζε η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΕΝΑ μέτρο το οποίο προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ότι θα καταργήσει, αλλά ότι θα το βελτιώσει και θα το κάνει περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικό και λιγότερο φοροεισπρακτικό.

ΕΤΣΙ ο κόσμος περίμενε τις νέες ευνοϊκότερες, υποτίθεται, ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και δεν απέσυρε τα παλιά Ι.Χ.

του.

ΑΝΤΙ γι΄ αυτό, τώρα τιμωρείται με επιπλέον επιβαρύνσεις, επειδή τα οχήματα αυτά ρυπαίνουν το περιβάλλον περισσότερο και επειδή είναι μεγάλου κυβισμού και θεωρούνται πολυτελή. Και ας είναι δέκα, δεκαπέντε ή είκοσι χρόνων. Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της εγκλώβισε τους ιδιοκτήτες των παλιών Ι.Χ. που τώρα ούτε να τα αποσύρουν μπορούν ούτε να αγοράσουν καινούργια λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΔΕΝ βοηθά όμως ούτε την υπόθεση του περιβάλλοντος, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά, θα πληρώσουν τα τέλη και θα τα κυκλοφορούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με ρύπους.

ΔΕΝ χωρεί αμφιβολία ότι η κυβέρνησηκι αυτό το ομολογούν, κατ΄ ιδίαν, ακόμη και υπουργοί- έχει κάνει λάθος. Ακολουθώντας την παλιά συνταγή της υπερφορολόγησης του Ι.Χ. προσπαθεί να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για επιλογή με μεγάλο κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος. Και γι΄ αυτό πρέπει να την πάρει πίσω όσο πιο σύντομα γίνεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.