Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Διαπραγμάτευση για το τιμολόγιο ζητεί και η Χαλυβουργία από τη ΔΕΗ

Τη μη εφαρμογή της αύξησης του 10% που επιβλήθηκε στο τιμολόγιο με το οποίο χρεώνεται, ζητεί με εξώδικο που απέστειλε στη ΔΕΗ η Χαλυβουργία Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ενεργοβόρα βιομηχανία ζητεί στο εξώδικό της να διαπραγματευτεί με τη ΔΕΗ για τον ορισμό νέου τιμολογίου, ανάλογα με το καταναλωτικό της προφίλ.




Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη βιομηχανία που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον υψηλό ενεργειακό κόστος και ζητεί από τη ΔΕΗ να διαπραγματευτεί το τιμολόγιό της, μετά τις Αλουμίνιον της Ελλάδος και Λάρκο. Με την ΑτΕ υπάρχει σε εκκρεμότητα διαδικασία διαιτησίας, ενώ η Λάρκο έχει δηλώσει αδυναμία να αποπληρώσει το κόστος ρεύματος που καταναλώνει.



Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ είχε από το καλοκαίρι του 2008 επιβάλει αυξήσεις 10% στο τιμολόγιο Α150 με το οποίο χρεώνονται οι περίπου 30 πελάτες υψηλής τάσης. Μάλιστα στη ΔΕΚΟ ασκείται κριτική καθώς οι αυξήσεις επιβλήθηκαν μονομερώς και όχι μετά από διαπραγμάτευση όπως όριζε η τότε υπουργική απόφαση.



Η Χαλυβουργία Ελλάδος δημιουργήθηκε το 2006 από τη συγχώνευση της Ελληνικής Χαλυβουργίας και της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας. Παράγει ένα ευρύ φάσμα χαλυβουργικών προϊόντων, ενώ οι μονάδες της σε Ασπρόπυργο, Βελεστίνο και Βόλο έχουν παραγωγική δυνατότητα που ξεπερνά το 1,7 εκατ. τόνους τελικών και ημιέτοιμων προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.