Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Την επαναφορά μειωμένης συνταξιοδότησης στις μητέρες ανηλίκων ζητά η ΓΣΕΕ



Την κατάργηση του νόμου που αφαιρεί την δυνατότητα μειωμένης συνταξιοδότησης των μητέρων ανηλίκων που υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ζητάει με επιστολή της προς τον υπουργό εργασίας, Α. Λοβέρδο, η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η ΓΣΕΕ ζητάει την επαναφορά της συνταξιοδότησης των μητερών ανηλίκων στο προηγούμενο πλαίσιο που καταργήθηκε με το άρθρο 144 του νόμου 3655/2008.
Αυτό το άρθρο χαρακτηρίζει τη δυνατότητα μειωμένης συνταξιοδότησης των εργαζόμενων μητέρων ανήλικων “αναχρονιστική” καθώς όπως υποστηρίζει “οι συνθήκες απασχόλησης των γυναικών δεν διαφοροποιούνται πλέον σε κανένα σημείο μ’αυτές των ανδρών και επιπλέον τα κίνητρα που παρέχονται στις εργαζόμενες μητέρες είναι πολύ σημαντικά”.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, πολλές εργαζόμενες γυναίκες παίρνουν τελικά μειωμένη σύνταξη γήρατος ή αδυνατούν να συμπληρώσουν τις αναγκαίες χρονικές προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης ενώ κάποιες άλλες αδυνατούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά την ηλικία των 50.
Αυτό, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, συμβαίνει λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που έχουν στην οικογένεια καθώς φροντίζουν τα παιδιά.
Καταλήγοντας στην επιστολή, κρίνει επιβεβλημένο μέτρο την δυνατότητα συνταξιοδότησης των μητέρων ανήλικων παιδιών, παλαιών ή νέων ασφαλισμένων, με ταυτόχρονη γενική κατάργηση του μηνιαίου ποσοστού μείωσης των συντάξεων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που έφερε ο Ν. 3655/2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.