Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η ορχήστρα πάλι παιανίζει γλυκά και κανείς δεν θέλει να σκεφθεί για παγόβουνα

ορχήστραΗ Γερμανία και το Γερμανικό ευρωπαϊκό κατεστημένο, μετά από μια περίοδο φόβου και άγχους, μοιάζουν στη σημερινή συγκυρία να πετάνε στα ουράνια γεμάτοι υπεροψία και αλαζονεία.
Στην Γαλλία “θριάμβευσε” ο νεοφιλελεύθερος “κεντρώος” “ευρωπαϊστής” Macronμακρύ χέρι της Γερμανίας στο Παρίσι, φανατικός ακόλουθος του Γερμανο-Γαλλικού άξονα. Στην ΙταλίαMerkel και Shaeuble ελπίζουν στην επάνοδο του γλοιώδους παρακόλουθου Matteo Renzi.
Από την άλλη μεριά οι κυρίαρχοι στο Βερολίνο βλέπουν με μόλις υποκρυπτόμενη χαρά την “αποδυνάμωση” του Brexit στο Λονδίνο, μέσα από το εκλογικό ράπισμα που εδέχθη η Mayενώ εκφράζουν ανοικτά τον ενθουσιασμό τους για τις αποτυχίες και τους κλυδωνισμούς του “αντιγερμανού” Trump στις ΗΠΑ.

Στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν σαμπάνιες και έχουν βάλει τις ορχήστρες να παιανίζουν εύθυμα. Τα σύννεφα και οι μπόρες για την ευρωζώνη και την ΕΕ μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν και οι ευτυχισμένες μέρες νομίζουν ότι βρίσκονται μπροστά.
Οι αλαζόνες υπερόπτες του ευρώ και της ΕΕ, χορεύονταςαμέριμνοι, ξεχνάνε την τραγωδία του Τιτανικού και παραδομένοι στην εφήμερη γλυκιά μουσική και τις πρόσκαιρες “επιτυχίες”, δεν μπορούν να δουν το παγόβουνο που προσεγγίζουν.
Όπως λέει στις διπλανές στήλες στο εξαιρετικό άρθρο του οSerge Halimiμια παρόμοια ανακούφιση ένοιωθαν και οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ευρώπη προς τα τέλη της δεκαετίας του ‘20.
Ένα χρόνο μετά, το κραχ της Wall Street συγκλόνιζε τον πλανήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.