Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Αραιά – αραιά καμιά σαρανταριά» η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα!

παραιτηθείτεΠρώτη φορά συγκέντρωση που διαφημίστηκε τόσο πολύ απ’ όλα μαζί τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (αποβλάκωσης) και σύσσωμη την μνημονιακή αντιπολίτευση, γνώρισε μια τέτοιαπαταγώδη αποτυχία, όπως αυτή των «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα.
Θρήνος και κατήφεια επικρατούσε στους αραιούς συγκεντρωμένους, με κινητοποίηση απ’ όλη την Ελλάδα (!), ενώ δεν ήταν λίγοι/-ες εκείνοι/-ες που πήγαν στην συγκέντρωση για άλλο πράγμα και έφυγαν τρέχοντας μόλις ανακάλυπταν επιτόπου ότι η συγκέντρωση ήταν οργανωμένη από κραγμένους μνημονιακούς, οι οποίοι το μόνο που ήθελαν είναι να φύγει ο νεομνημονιακός Τσίπρας για να έρθει ως δήθεν «σωτήρας» ο παλαιομνημονιακός Μητσοτάκης, με παρέα την Φ. Γεννηματά, τον Στ. Θεοδωράκη, τους Σημιτικούς κλπ.

Η οικτρή αποτυχία της συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε» δεν αντιπροσωπεύει καμία δικαίωση της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία συναντά την γενική απέχθεια του ελληνικού λαού και γνωρίζει βαθιά πολιτική κατάρρευση μέσα στην κοινωνία.
Η αποτυχία των «Παραιτηθείτε» δείχνει απλώς την γύμνια και τα αδιέξοδα όλης της μνημονιακής αντιπολίτευσης και ειδικά τηςΝΔ, οι οποίες δεν συναντούν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας παρότι φουσκώνουν τεχνητά τα πανιά τους οι στημένες δημοσκοπήσεις και η κυρίαρχη αδίστακτη προπαγάνδα.
Σήμερα ο περισσότερος κόσμος απογοητευμένος, θυμωμένος και αγανακτισμένος απ’ όλες τις μνημονιακές, παλαιότερες και νεότερες, πολιτικές δυνάμεις και τον καθημερινό εφιάλτη που βιώνει, είναι αποστασιοποιημένος από τα κόμματα,προβληματίζεται έντονα, ψάχνειαναζητά, και ταυτόχρονα σημαντική μερίδα του τα ‘χει χαμένα και «βρίζει» γενικώς.
Πάντως αυτές οι αναζητήσεις και προβληματισμοί του κόσμου τηςαποχής και της «απεργίας» από κομματικούς σχηματισμούς, δεν λοξοκοιτάνε προς τα σημερινά συστημικά και μνημονιακά κόμματα, αλλά επιζητούν νέες σύγχρονες ριζοσπαστικέςαπαντήσεις από φερέγγυες πολιτικές δυνάμεις με αξιόπιστο,συνεκτικό και ρεαλιστικό εναλλακτικό πρόγραμμα που θα προσφέρει αξιοπρέπειαελπίδα και προοπτική στη χώρα και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
ο συντριπτικό «φιάσκο» των «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, όπου οι πιο φανατικοί μιλούν ιδιαιτέρως για λίγες, μόλις,εκατοντάδες πολίτες, έρχεται να επιβεβαιώσει και να αναδείξει ένα ουσιαστικό κενό αντιπολίτευσης και πρότασης, το οποίο καλείται να καλύψει κυρίως μια σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά που θα πείσει ότι είναι έτοιμη να υπερβεί τα λάθη του παρελθόντος και να εμφανίσει ένα νέο πρόγραμμα και όραμα. Όπως καλείται να καλείται να καλύψει ένα πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο έντιμων και συνεπών ριζοσπαστικών, αριστερών, πατριωτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Τ.Ζ
ΥΓ: Σε αντιδιαστολή με το «φιάσκο» των «Παραιτηθείτε» πρέπει να δούμε την μεγαλειώδη καλλιτεχνική και «πολιτική» επιτυχίατης αφιερωμένης στον Μίκη Θεοδωράκη συναυλίας, η οποία αναδείκνυε ελπίδα και προοπτική και έδειχνε προς τα πού ψάχνει τη διέξοδο ο ελληνικός λαός.
Το ότι οι επιχειρηματίες διοργανωτές έθεσαν την συναυλία τουΜίκη Θεοδωράκη, που κατέκλυσε με κόσμο το Καλλιμάρμαρο, υπό πολιτικό ευνουχισμό και υπό την «αιγίδα» τουαρχιπραξικοπηματία μνημονιακού και «Μένουμε Ευρώπη» Προέδρου της (μη) Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ολίγοι το ήξεραν και πολύ ολίγους αφορούσε. Ο κόσμος πήγε στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο για να ανασάνει και να ονειρευτεί, έχοντας γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια ένανπαραδομένο Πρόεδρο του προτεκτοράτου και τους μνημονιακούς υπαλλήλους του τελευταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.