Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΙΓΜΕ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την κινητοποίηση της 14ης Ιουνίου 2017 στην Βουλή - Μαξίμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ πραγματοποίησαν 24ωρη Πανελλαδική Απεργία με μαζική πορεία σε Βουλή και στο Μαξίμου την Τετάρτη 14/6/2017, διαδηλώνοντας ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει το Ινστιτούτο στην λειτουργική διάλυση και σε αναξιοπιστία σε σχέση με τα ερευνητικά του καθήκοντα απέναντι σε διάφορους φορείς.
Το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΝ έχει 3 μήνες το ΙΓΜΕ χωρίς Διοίκηση και τους εργαζόμενους χωρίς μισθό και ερευνητική εργασία και τους δικαιούχους των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων των πρώην εργαζομένων του ΙΓΜΕ χωρίς αποζημίωση.
Η εγκληματική αδιαφορία του ΥΠΕΝ έχει οδηγήσει ακόμη και στην έλλειψη φύλαξης του κτηρίου, αφού η εταιρεία φύλαξης κατήγγειλε την σύμβαση λόγω μη καταβολής των οικονομικών υποχρεώσεων του ΙΓΜΕ, ενώ αναμένεται την επομένη εβδομάδα για τους ίδιους λόγους να σταματήσει από άλλη εταιρεία η μεταφορά των εργαζομένων στην δουλειά τους.
Το βασικότερο όμως έγκλημα σε βάρος του Ινστιτούτου είναι  η μη προώθηση ούτε και των 45 τελείως απαραίτητων προσλήψεων επιστημόνων, τεχνικών και οικονομικών που είχε υπογράψει η Γ. Γραμματέας του ΥΠΕΝ, έναντι των 137 που είχε ζητήσει η απελθούσα Διοίκηση.
Στην πορεία μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του ΙΓΜΕ, συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων πολλά πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου, των ΟΤΑ καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Επίσης παρέστη ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης  και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Την αντιπροσωπεία του Συνδικάτου που συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιώργος Μυλωνάς και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕ Δημήτρης Κιτσώνης δέχτηκε ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό κ. Λιάκος Δημήτρης, ο οποίος δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα και να συναντηθεί με το Συνδικάτο την Παρασκευή 16/6/2017 και ώρα 12.00.
Η συμβουλή του ΙΓΜΕ στην έρευνα του ορυκτού πλούτου αλλά και στην αντιμετώπιση γεωτεχνικών, υδρογεωλογικών, περιβαλλοντολογικών προβλημάτων, αποδεικνύεται κάθε μέρα με τραγικό τρόπο στην πράξη.
Έγκαιρα από το 2010 οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ προέβλεψαν τις καταστροφικές συνέπειες των υπεραντλήσεων στο λιγνιτωρυχείο του Αμύνταιου. Αλλά ως συνήθως, για μια ακόμη θα κληθεί και πάλι, το ΙΓΜΕ να προσφέρει πυροσβεστικά τις γνώσεις του είτε για την αντιμετώπιση των καταστροφικών φαινόμενων του σεισμού της Λέσβου, είτε για το Αμύνταιο, είτε για γνωμοδότηση στο ΧΥΤΥ Γραμματικού κ.α.
Για αυτό η εγκληματική αντιερευνιτική πολιτική του ΥΠΕΝ απέναντι στο Ινστιτούτο αντιμετωπίζει την λαϊκή κατακραυγή που εκφράζεται με μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης του ΙΓΜΕ, από τα ΑΕΙ της χώρας, τα Επιστημονικά Επιμελητήρια, Επιστημονικούς Συλλόγους Γεωλόγων και Μεταλλειολόγων, Συνδικάτα αλλά και τους εκπροσώπους της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ . 
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ (νυν και πρώην) θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την δικαίωση.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΩΡΑ:
1.   Διάλογο και διαφάνεια (καμία νομοθετική ρύθμιση πίσω από την πλάτη των εργαζομένων και της κοινωνίας)
2.   Άμεση καταβολή δεδουλευμένων
3.   Άμεση επαναλειτουργία όλων των ερευνητικών προγραμμάτων
4.   Ρύθμιση των απαιτήσεων των εργαζομένων και συνταξιούχων που αφορούν τις αποζημιώσεις τους με εξωδικαστικό συμβιβασμό
5.   ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΘΕΣ!!!!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.