Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Β.Σόιμπλε: Η συμπεριφορά του απέναντι στην Ελλάδα παραπέμπει σε Γ’ Ράιχ – Οι μεγάλες ευθύνες του Α.Τσίπρα και της κυβέρνησης του


soible-3Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είναι από τις λίγες φορές που υπουργός Οικονομικών απευθύνεται και σχολιάζει υποτιμητικά τον πρωθυπουργό μίας χώρας, εν προκειμένω τον Αλέξη Τσίπρα και επιχειρεί να σπείρει διχόνοια στην ελληνική κυβέρνηση εν’ όψη του αυριανού κρίσιμου Eurogroup λέγοντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πολύ καλός αλλά δεν τον εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός του.
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σόιμπλε δείχνει το ποιόν του ανθρώπου και μάλλον επιβεβαιώνει αυτούς που θυμίζουν τις… ρίζες του. Αυτούς δηλαδή που προκάλεσαν την σφαγή του Διστόμου και πολλές άλλες θηριωδίες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Χωρίς να έχουμε καμία απολύτως διάθεση να υπερασπιστούμε τον Αλέξη Τσίπρα , αυτό που συμβαίνει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το τελευταίο διάστημα μοιάζει με Κατοχική συμπεριφορά.

Κι αυτό γιατί ο κ. Σόιμπλε έχει απέναντι του μία ολόκληρη χώρα κι αυτή είναι που «ματώνει» από τις αποφάσεις που επιβάλει στα Eurogroup. Δεν έχει τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο ή τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Βεβαίως η κυβέρνηση και αυτή, όπως και οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες, όπως βεβαίως ευθύνες έχει και ο ελληνικός λαός που τις εξέλεξε. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν κ. Σόιμπλε να αυθαδιάζει και να υποτιμά τον πρωθυπουργό μίας χώρας.
Να θυμίσουμε απλά στον κ. Σόιμπλε πώς η Γερμανία αρκετές φορές στην Ιστορία υποτίμησε τον αντίπαλο της και τελικώς υπέστη καταστροφή. Το ότι αναδείχθηκε σε μία μεγάλη δύναμη οφείλεται στο ότι, επίσης, αρκετές φορές πάτησε επί πτωμάτων. Αυτό συμβαίνει και σήμερα.
Δύο ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, που απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση θα υποστεί ένα ακόμη μεγάλο στραπάτσο και μαζί μ’ αυτή και η ελληνική κοινωνία ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο. Είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους».
Συνέχισε μάλιστα ο κ. Σόιμπλε αποκαλύπτοντας και τι συζητεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Συνεχίζει να τηλεφωνεί όλη την ώρα και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: «Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών».
Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τον Έλληνα πρωθυπουργό προέκυψαν από μια γενικότερη ανάλυση. Ο κ. Σόιμπλε έλεγε ότι υπάρχει μια επικίνδυνη τάση στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία ολοένα και περισσότερα ζητήματα τίθενται στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων προς επίλυση.
«Η κ. Μέρκελ πρέπει να το πολεμήσει αυτό», τόνισε και στο σημείο αυτό, σύμφωνα πάντα με το Dow JonesNewswires κατονόμασε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τον οποία είπε την φράση περί έλλειψης εμπιστοσύνης στον κ. Τσακαλώτο, που έχουν ως συνέπεια τα συνεχή τηλεφωνήματά του στην καγκελάριο.
Πέραν του θράσους και της απρέπειας ωστόσο του κ. Σόιμπλε (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) αποκαλύπτεται με αυτόν τον τρόπο πώς οι Γερμανοί συμπεριφέρονται στους Έλληνες πολιτικούς και ειδικά η Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα. Έχει και αυτό την σημασία του γιατί από το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να μας παρουσιάσουν πώς η Γερμανίδα καγκελάριος κατανοεί τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει, αλλά απ’ ότι φαίνεται πετάει το μπαλάκι στον «κακό» Σόιμπλε.
Είναι το γνωστό παιχνίδι με τον καλό και τον κακό «μπάτσο» που βρίσκει εφαρμογή σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Έτσι και τώρα λοιπόν. Και για να μην ξεχνιόμαστε, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μιλούσε για «γερμανοτσολιάδες» και έλεγε «Go Back Madame Merkel»,αλλά τώρα ο Αλέξης Τσίπρα καλεί συχνά πυκνά την Άνγκελα Μέρκελ στο τηλέφωνο για να δώσει… πολιτική λύση. Μέχρι στιγμής δεν την έχουμε δει. Μόνο μνημόνια βλέπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.