Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βίντεο: Η παρακμή της ελληνικής και της δυτικής κοινωνίας – Πόσο πιο χαμηλά;

_1
Ο δυτικός πολιτισμός, βιώνει το ιστορικό τέλος του, την παρακμή από την οποία δεν γλίτωσε κανένας πολιτισμός στην ιστορία; Η ελληνική κοινωνία ειδικά, βιώνει εδώ και πολλά χρόνια πρωτοφανή κρίση: Κρίση ηθών, ναρκισσισμός, παράνομες ηδονές και ανηθικότητα έχουν κατακλύσει πολλές εκφάνσεις της ζωής μας. 
Η κοινωνία, ακολουθώντας το παράδειγμα των δυτικών κοινωνιών, με «σπασμένα φρένα», δείχνει να έχει χάσει τα απλά νοήματα της ζωής. Παλιά το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια ήταν αρκετό και όντως κατάφερνε να δώσει περιόδους ευτυχίας στην πλειοψηφία των ανθρώπων.
Ένα τρίπτυχο το οποίο κέντρα εξουσίας που ελέγχουν τα ΜΜΕ, τους διαμορφωτές γνώμης και τα απανταχού πολιτικά συστήματα πελέκησαν ανηλεώς τα τελευταία τριάντα χρόνια με πρωινάδικα, εκπομπές χαμηλού διανοητικού επιπέδου και με σίριαλ-ταινίες που έντεχνα ή και άτεχνα περάσανε και επέβαλαν τα μηνύματα της Νέας Εποχής.

Επιχειρηματίες που σε άλλες εποχές θα βρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής μετά την λεηλασία της ελληνικής οικονομίας στην δεκαετία του ’80 αρχικά και εν συνεχεία στο «πάρτι» του χρηματιστηρίου που ανέδειξε τα «νέα τζάκια» της ανομίας στην πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου της ελληνικής ιστορίας, τώρα πλέον απολαμβάνουν της κοινωνικής αποδοχής και επιβράβευσης, γιατί «τα κατάφεραν», καταληστεύοντας με χρηματιστηριακά κόλπα τους αφελείς.
Π.χ. πρόσφατα επιχειρηματίας φυλακισμένος για χρηματιστηριακές κομπίνες αγόρασε γνωστή αλυσίδα παπουτσιών και αξεσουάρ! Ολοι είπαν «Μπράβο!»!
Δημιούργησαν άντρες και γυναίκες εγωκεντρικούς, αυτιστικούς με μηδέν συναισθήματα οι οποίοι φτάνουν πλέον στα 40 για να «ωριμάσουν» και να νιώσουν το κενό συναισθήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Άλλοι πάλι το αρνούνται και συνεχίζουν να παλιμπαιδίζουν.
Δεν είναι πια στόχος η εκπλήρωση και η ολοκλήρωση του εαυτού, αλλά η αυτοπροβολή ενός εαυτού ξένου προς εμάς. Ουδείς ενδιαφέρεται να είναι αυθεντικός διότι δεν του δίνει κανένα κέρδος σεξουαλικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.
Ακόμα και τα gadgets που χρησιμοποιούμε μας έχουν απομονώσει πλέον σχεδόν απ’ολους.
Τώρα όλοι έχουν facebook, twitter, instagram κινητά τηλέφωνα και βλέπονται ελάχιστα, μιλάνε ουσιαστικά λιγότερο (50 λέξεις το πολύ η όποια επικοινωνία) αργούν στα ραντεβού και έχουν και κινητό μαζί τους για να μη χαθούν!



Σχολιάστε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.