Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Είχε πάρει λεφτά για μίζες από την Siemens... ...λίγο πριν λάβει την επιστολή από τον Κ. Καραμανλή ο Μιχ. Χριστοφοράκος. Είναι η περίοδος που κατέθεσε ότι έδωσε "ενισχύσεις" στον Βαρθολομαίο και τον Γείτονα!


.

Τρεις πληρωμές της μητρικής Siemens προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2004, είναι πιθανόν να δίνουν απάντηση στο ερώτημα κατά πόσο η ΝΔ ενισχύθηκε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, τόσο για τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου 2004, όσο και για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς.
Στον Τύπο έχει δημοσιευτεί ήδη ευχαριστήρια επιστολή του τότε προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, με ημερομηνία 24 Μαίου 2004 για την υποστήριξη του στο «νέο ξεκίνημα» της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το κατηγορητήριο, κατά το διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Ράινχαρτ Σίκατσεκ η μητρική εταιρία έστειλε στον  Χριστοφοράκο 344.000 ευρώ στις 8 Μαρτίου 2004, 454.000 στις 23 Μαρτίου 2004 και 578.000 στις 6 Απριλίου 2004.
Μάλιστα ο κ. Χριστοφοράκος είχε ζητήσει τα χρήματα με τη δικαιολογία ότι τα χρειάζεται για τη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ο Χριστοφοράκος στις καταθέσεις του στην γερμανίδα εισαγγελέα είχε αναφέρει πως ζήτησε τα χρήματα καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα ήθελαν να παραλάβουν το γρηγορότερο δυνατόν το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Για το λόγο αυτό υποστηρίζει ότι είχε στραφεί στους Κ. Γείτονα και Ι. Βαρθολομαίου, ώστε να προωθήσουν αντίστοιχες οικονομικές ενισχύσεις στα δύο κόμματα εξουσίας. (Πηγή: http://www.skai.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.