Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τρεις στρατοί συγκρούονται στη ΝΔ : Στους επίμονους διαξιφισμούς «σαμαρικών» και «ντορικών» προστίθενται οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή

 Mετά τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ, η Ρηγίλλης μοιάζει πολύ με την Εθνική οδό. Είναι γεμάτη από... μπλόκα θερμόαιμων στελεχών που ζητούν επειγόντως ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά και από βουλευτές που βάλλουν πλέον ανοικτά κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή. Στον δύσβατο δρόμο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ.Σαμαρά για ενότητα στήνονται εσωκομματικά οδοφράγματα από τους «σκληροπυρηνικούς» ένθεν κακείθεν. Η ΝΔ έχει σπάσει σε τρία μέτωπα: από τη μια πλευρά βρίσκονται φανατικοί υποστηρικτές του κ. Σαμαρά και από την άλλη είναι οι «ορκισμένοι» πολιτικοί φίλοι της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη . Τα δικά τους «μπλόκα» στήνουν και άλλοι βουλευτές, νυν και πρώην, οι οποίοι ασκούν ανοικτή κριτική στην τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και στον κομματικό μηχανισμό, επικρατεί κλίμα έντασης και μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στην ΚΕ. Η σκληροπυρηνική ομάδα των «σαμαρικών» τάσσεται υπέρ των διαγραφών, ενώ οι «ντορικοί» αντιδρούν θεωρώντας επικίνδυνα για την ενότητα τα πειθαρχικά μέτρα. 

«Είναι καθήκον του Σαμαρά,όχι απλά δικαίωμά του,να λάβει μέτρα, ακόμη και για διαγραφή όσων υπονομεύουν το κόμμα. Δεν θα διστάσει» προανήγγειλε χθες ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Β.Μιχαλολιάκος , εκ των πλέον ένθερμων υποστηρικτών του κ. Σαμαρά. Με πολύ σκληρό προφίλ εμφανίζεται και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κ.Μαρκόπουλος, που έχει τη στήριξη της Ρηγίλλης και θεωρείται «Ταλιμπάν» της νέας ηγεσίας. Στην ίδια λογική κινείται και ο γραμματέας Συνδικαλισμού κ. Ι.Μανώλης που υποστηρίζει θερμά τις διαγραφές και έχει αναλάβει την ειδική αποστολή να παταχθούν οι εσωκομματικοί «αντιφρονούντες».

Απέναντι στην ομάδα των «σαμαρικών» βρίσκονται βουλευτές που παραμένουν πιστοί στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ενας από αυτούς είναι ο κ. Σ. Κεδίκογλου που έχει «ανοικτούς λογαριασμούς» με τον κ. Μαρκόπουλο. Ο καβγάς τους έχει προκαλέσει εκνευρισμό στη Ρηγίλλης, παρά τις κινήσεις κατευνασμού. Πιστός «ντορικός» εξακολουθεί να είναι ο κ. Γ.Κοντογιάννης που εκλέγεται στην ίδια περιοχή με τον έμπιστο του κ. Σαμαρά, τον κ. Κ.Τζαβάρα (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ). Με τη φράση «εγώ σε αυτή την παράταξη» γεννήθηκα ο κ. Κ. Κιλτίδης, εκ των πλέον στενών πολιτικών φίλων της κυρίας Μπακογιάννη, δεν θα χαριστεί αν διαπιστώσει ιδεολογικές παρεκκλίσεις από τη νέα ηγεσία.

Εσχάτως διαμορφώνεται και ένας πυρήνας στελεχών που ασκεί κριτική στον κ. Καραμανλή. Μεταξύ αυτών είναι οι πρώην υφυπουργοί κκ. Γ.Γιακουμάτος , που επιμένει ότι έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, και Π.Δούκας που τονίζει ότι το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβερνήσεων ΝΔ γνώριζε τα πάντα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Επίσης, ο πρώην υπουργός κ. Σ.Τσιτουρίδης που επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Καραμανλή για σειρά ζητημάτων. Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση (Ρ/Σ Κανάλι 1) του κ. Μιχαλολιάκου ότι «χρήζει διευκρινίσεων » το θέμα της ευχαριστήριας επιστολής του κ. Καραμανλή στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens κ. Μιχ.Χριστοφοράκο, ενώ ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι πρέπει να διερευνηθεί. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στη Ρηγίλλης η δήλωση του τομεάρχη κ. Γ. Κασαπίδη που υπονόησε (Ρ/Σ ΝΕΤ) σχέση της ΝΔ με τη Siemens λέγοντας ότι για να λάβει επιστολή ο κ. Χριστοφοράκος προφανώς θα είχε ιδιαίτερη σχέση.

Στο πλευρό του ΛΑΟΣ ο Ψωμιάδης
Σε μία ακόμη κίνηση προσέγγισης του κ. Γ. Καρατζαφέρη προχώρησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, υπογράφοντας το αίτημα του ΛΑΟΣ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Μεταναστευτικό. Παρά τη γραμμή της Ρηγίλλης κατά του δημοψηφίσματος, ο κ. Ψωμιάδης, πολιτικός φίλος του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη , δήλωσε ότι πρόκειται για εθνικό θέμα που αφορά «την ταυτότητα του έθνους», αν και διευκρίνισε ότι συμφωνεί εν μέρει με τις θέσεις του άλλου ενοίκου της «δεξιάς» πολυκατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.