Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΕΡΓΙΑ : Αγνοούνται 3 δισ. ευρώ επιδοτήσεων


Δύο χρόνια στα «τυφλά» χάρασσε πολιτική πάταξης της ανεργίας το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα διένεμε χωρίς συγκεντρωτικό έλεγχο τα 3 δισ. ευρώ κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων που διαχειριζόταν.Αυτό προκύπτει από επιστολή που έστειλε προς τον διοικητή του ΙΚΑ, Η. Κικίλια, ο Γιώργος Ρωμανιάς, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης (ΠΑΕΠ Α.Ε.)
Σε αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγέλλει ότι από τον Νοέμβριο του 2008, δηλαδή όταν άρχισε να φτάνει η κρίση στην ελληνική οικονομία προκαλώντας πλέον εκρηκτικά προβλήματα στην αγορά εργασίας, ο τότε διοικητής του ΟΑΕΔ, Γιώργος Βερναρδάκης, έπαψε να τηρεί και να κοινοποιεί στο ΠΑΕΠ τα στοιχεία για την πραγματική πορεία της αγοράς εργασίας που από το 2004 συγκέντρωνε. Επίσημη αιτιολογία ήταν ότι άλλαξε το πληροφοριακό σύστημα και το θέμα σύντομα θα λυνόταν.
Με αυτά το Παρατηρητήριο ανανέωνε αναλυτικά βάση δεδομένων η οποία μπορούσε να δείξει ανά πάσα στιγμή σε ποιους κλάδους, περιοχές, επιχειρήσεις υπήρχε πρόβλημα, όπως και τα χαρακτηριστικά των ανέργων, ώστε να γίνουν γρήγορα οι σωστές παρεμβάσεις.
Το ΠΑΕΠ είχε κοινοποιήσει το ζήτημα και επί Ν.Δ. στο υπουργείο με ανάλογη επιστολή, χωρίς όμως να υπάρξει τότε ανταπόκριση από τον ΟΑΕΔ. Τώρα επανέρχεται, καθώς πέραν του ότι δεν υπάρχουν επί δύο χρόνια στοιχεία για την εγγεγραμμένη ανεργία και τις τοποθετήσεις σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, δεν ενημερώνεται για τα στοιχεία και η Κομισιόν, η οποία έχει ήδη ενοχληθεί με το θέμα, αφού δίνει σημαντικά κονδύλια για τον σκοπό αυτόν.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία δίνουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες, όπως τον αριθμό των επιδοτούμενων ανέργων, πόσοι και ποιοι έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις εργασίας και τον αριθμό όσων ωφελήθηκαν από τα επιδοτούμενα προγράμματα των προηγούμενων χρόνων...
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πλέον και νέο πρόβλημα: ο ΟΑΕΔ έθεσε σε λειτουργία νέο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι είναι συμβατό με τη βάση δεδομένων, ούτε ότι μπορεί εκ των υστέρων να συμπληρωθεί το «κενό» της προηγούμενης διετίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.