Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας απο το Τομέα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ


ΑΓΡΟΤΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ ΚΑΙ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΕΠΑΙΤΕΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥ.
  
1. Με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας κι έχοντας σαφές Σχέδιο για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, ξεκινήσαμε ήδηέναν ευρύ διάλογο με όλους τους αγρότες και τους κοινωνικούς εταίρους, μια διαδικασία ανοικτής, πρωτοφανούς για τον αγροτικό τομέα, διαβούλευσης που θα κορυφωθεί στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε τέτοιο βαθμό στο επίκεντρο της πολιτικής μιας Κυβέρνησης.
2. Ήδη Ομάδες Εργασίας επεξεργάζονται τους 8 προτεινόμενους βασικούς άξονες, όπου θα γίνουν οι μεγάλες διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Στην παραγωγή στην αγορά, στο εμπόριο, στα τρόφιμα:
-    Το  μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), οι εξελίξεις της οποίας θα επηρεάσουν την εθνική στρατηγική στον τομέα αυτό.
-    Αλλαγές των διαρθρωτικών πολιτικών, ώστε να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων με την αναθεώρηση του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής (2007-2013).
-    Πολιτική Ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής μέσω του ΕΛΓΑ, ο οποίος πρέπει πλέον να ανασυγκροτηθεί ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες της ελληνικής γεωργίας αλλά και στους νέους κινδύνους που απορρέουν από τις κλιματικές αλλαγές.
-    Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, το οποίο θα πρέπει να ανοίξει τις πύλες του στους νέους αγρότες που αποτελούν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.
-    Οργάνωση της παραγωγής και παρέμβαση στην αγορά. Με την δημιουργία νέων δομών και οργανισμών, ώστε να διευκολύνεται η διαπραγμάτευση των αγροτών με το εμπόριο.
-    Οργάνωση του τομέα των εισροών (φυτοφάρμακα, λιπάσματα), ώστε να μην επιβαρύνεται η αξία του προϊόντος και το αγροτικό εισόδημα από κερδοσκοπικές συμπεριφορές αλλά και την ανεξέλεγκτη αγορά.    
-    Πολιτική διαχείρισης Αγροτικής γης, ώστε να διευκολύνονται οι Γεωργοί αφενός στην χρησιμοποίηση κατά το δυνατόν μεγαλύτερων εκμεταλλεύσεων αλλά και να προστατεύεται η γεωργική γη από την μετατροπή της για άλλες χρήσεις.
-    Ποιότητα και σήμανση των τροφίμων. Μια από τις σημαντικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων και την ενίσχυση της αξίας των ελληνικών προϊόντων.
-    Εκπαίδευση, κατάρτιση  και επαγγελματική  κατοχύρωση των Αγροτών με στόχο να αποκτηθεί επαγγελματική συνείδηση και διαρκής κατάρτιση των αγροτών ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες τεχνικές και γεωργικές πρακτικές.
3. Οι πολιτικές αυτές θα συνδυαστούν  με την λειτουργία του μητρώου αγροτών, εμπόρων αλλά και με πολιτικές περιβαλλοντικές οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης.
4. Στο Ζάππειο, ο διάλογος θα είναι ανοικτός σε όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας. Γιατί για την κυβέρνησή μας, ο διάλογος δεν αποτελεί τακτικισμό αλλά εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικών και συμμετοχής.
ΕΡΤ. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Γιατί εντάξαμε την ΕΡΤ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει την ΕΡΤ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έγινε διότι πρώτη προτεραιότητα μας είναι η αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης μέσα από την αναβάθμιση του περιεχομένου της. Με την ένταξη της στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η ΕΡΤ επιδιώκουμε να γίνει ένα εργαλείο ανάπτυξης για την χώρα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει αξία στο παραγόμενο προϊόν της. Για να πετύχουμε την αναβάθμιση χρειάζονται αλλαγές: Στη λειτουργία. Στη διοίκηση. Στις διαδικασίες. Αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται μεθοδική δουλειά, οι κινήσεις μας πρέπει να είναι οργανωμένες, μελετημένες και ψύχραιμες.
Τι κληρονομήσαμε
1. Κληρονομήσαμε μια εξαιρετικά αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω της αναξιοκρατίας, της σπατάλης, του τρόπου λειτουργίας. Υπάλληλοι που πληρωνόντουσαν υπέρογκα ποσά και άνθρωποι που πληρωνόντουσαν και δεν ερχόντουσαν στην ΕΡΤ.
2. Παραλάβαμε μια ΕΡΤ που προσποιούταν ότι ήταν ένα κανάλι  με εμπορικούς στόχους ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας σπάταλος οργανισμός χωρίς στρατηγική στόχευση.
Προχωράμε σε δύο φάσεις για: νοικοκύρεμα, αξιοκρατία, αναβάθμιση ρόλου της ΕΡΤ
1. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται από την παρούσα, υπηρεσιακή διοίκηση. Ήδη πήραμε αποφάσεις για περικοπή δαπανών και σπατάλης:
-    Βάλαμε τέλος στις 14  συμβάσεις συμβούλων του Προέδρου και των 2 εντεταλμένων συμβούλων του Προέδρου. Είναι  απαράδεκτο να έχει 14 συμβούλους. Εξοικονόμηση: 1.080.000 ευρώ  οι σύμβουλοι Προέδρου και 450.000 ευρώ  οι 2 εντεταλμένοι (σύνολο  1.530.000).
-    Βάλαμε τέλος σε όλες τις συμβάσεις που δεν είχαν προϊόν εργασίας - κάποιες ήταν αργομισθίες- ( 68 συμβάσεις, 2.340.000).
-    Καταργούμε το καθεστώς συνταξιούχοι - συμβασιούχοι (από τον Ιούλιο 2010).
-    Καταργήσαμε τις αμοιβές των επιτροπών, όπου μέλη των επιτροπών ήταν κυρίως προνομιούχοι μόνιμοι υπάλληλοι (εξοικονόμηση 400.000).
-    Ζητήσαμε από τους Γενικούς Διευθυντές και δέχτηκαν να μειωθούν οι αποδοχές τους κατά 30%(εξοικονόμηση 350.000, συμπεριλαμβάνεται η μη καταβολή μπόνους).
-    Μειώσαμε τις αποδοχές δημοσιογράφων με αποκλειστικές συμβάσεις (108 άτομα, εξοικονόμηση 560.000).
-    Εδραιώσαμε κλίμακα μείωσης των μισθών που ξεκινάει από το 5% και που φτάνει το 50% των υψηλόμισθων.
-    Μειώσαμε τον αριθμό των συμβασιούχων (250 συμβάσεις) που έχει δικαίωμα να προσλάβει  η ΕΡΤ κατά 20% και ελπίζουμε ότι στο τέλος του έτους αυτό θα έχει αποφέρει σημαντικά ποσά για την ΕΡΤ.
-    Προχωράμε σε επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση του κόστους όλων των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών.
2. Στόχος μας είναι, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, να έχουμε εξοικονομήσει συνολικά 10 εκατομμύρια από τις περικοπές που γίνονται. Ποσό που θα προκύψει ως αποτέλεσμα τόσο των αποφάσεων που ήδη έχουμε πάρει όσο και μετά την ολοκλήρωση της επαναξιολόγησης και επαναδιαπραγμάτευσης του κόστους των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών της ΕΡΤ αλλά και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με ορισμένα υψηλόμισθα στελέχη της ΕΡΤ.
3. Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει με την επιλογή της νέας διοίκησης.
-    Στρατηγικός σχεδιασμός του προγράμματος της ΕΡΤ. Βασικός στόχος η ποιότητα σε ενημέρωση - εκπαίδευση - ψυχαγωγία - διάλογο. Εδώ θα αποφασιστεί ποιες εκπομπές μένουν και ποιες φεύγουν.          
-    Οργανόγραμμα. Η στρατηγική και οι στόχοι καθορίζουν τις ενέργειες που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ. Αυτό απαιτεί ένα νέο οργανόγραμμα όπου θα είναι ξεκάθαρο ποιες θέσεις εργασίας είναι μόνιμες  και ποιες δεν είναι. Πόσοι και ποιοι θα είναι συμβασιούχοι. Οι προσλήψεις θα γίνονται με όσα προβλέπει ο Νόμος του ΑΣΕΠ.
-    Αξιολόγηση: Το πρόγραμμα αλλά και το προσωπικό της ΕΡΤ θα υπάγεται σε αξιολόγηση και η αξιολόγηση αυτή θα υπάγεται σε έλεγχο από την διακομματική επιτροπή της Βουλής. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΡΤ θα καλούνται να ανακοινώσουν την στρατηγική τους και να δώσουν απολογισμό στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.
-    Δημοσιοποίηση μισθών. Η δημοσιοποίηση μισθών σήμερα, σύμφωνα με τον νόμο, είναι παράνομη.  Θα ζητήσουμε αλλαγή του νόμου στο πλαίσιο του Συντάγματος, έτσι ώστε να έχουμε το δικαίωμα να αναρτούμε στο διαδίκτυο τις αμοιβές των υψηλά αμειβόμενων στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.