Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 0,4% για το α’ τρίμηνο – Πανηγυρισμοί της κυβέρνησης

anaptyksi_2
Σε «πανηγυρισμούς» ξέσπασε η κυβέρνηση έπειτα κι από την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ βάσει των οποίων στο α΄ τρίμηνο του έτους υπήρξε ανάπτυξη 0,4% στην  ελληνική οικονομία αν και ήταν η ίδια αρχή που στις 15 Μαΐου ανακοίνωνε ύφεση 0,1%.
Ενδεικτική η αναφορά σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού: Η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ!
Με αφορμή, μάλιστα, την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ η κυβέρνηση απευθύνεται ξανά στους εταίρους και δανειστές λέγοντας ότι «δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να κωλυσιεργούν» καλώντας τους «να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού».
Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Η αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνει ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, για μία ακόμη φορά διαψεύδει την εικόνα ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η ΝΔ και αναπαράγει μεγάλη μερίδα του συστημικού Τύπου.
Ταυτόχρονα, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους υποδέχθηκαν χαιρέκακα τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα είναι καθοριστικές.
Συνεπώς, οι εταίροι και δανειστές μας δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν. Αναμένουμε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.