Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Soros :Έκδοση ευρωομολόγου άμεσα, αλλιώς δεν ξέρετε τι σας γίνεται...



GeorgeSorosΜε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, o μεγαλοεπενδυτης Soros υπογραμμίζει: "Η Γερμανία και οι άλλες χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να δημιουργήσουν ένα σύστημα ευρωομολόγων.
Διαφορετικά, το ευρώ θα γκρεμιστεί. Είναι απολύτως αναγκαία η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) γιατί, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα απειληθεί ο βαθμός ΑΑΑ της Γαλλίας”...
Έχουμε επισημάνει ότι η ασαφής δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF), οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο με εγγενή ελαττώματα για τον ίδιο το Μηχανισμό (με την άνοδο στο μερίδιο της Γαλλίας γεννούνται αμφιβολίες για την αξιολόγησης της χώρας με ΑΑA βαθμολογία. Tαυτόχρονα η διαφορά του 10ετούς ομολόγου Γαλλίας/Γερμανίας, έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό της από τα μέσα τους 1990 !) Η ώρα της έκδοσης ευρωομολόγου φαίνεται να πλησιάζει...αλλιώς τίθεται το ερώτημα :
Ποιος θα δανείσει την Ελλάδα με επιτόκιο 3,5%, αν η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου, άρα και το κόστος δανεισμού της Γαλλίας είναι πάνω από το 3,5%...(;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.