Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ: ΖΗΤΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ!
Η ΕΕ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!
ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΕΕ!
H "Ίσκρα", ως γνωστόν, από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει τη ριζική αντίθεσή της στηχρηματοδότηση από την τρόικα, της χώρας μας, πολύ περισσότερο που αυτή συνδέεται μεληστρικούς μνημονιακούς όρους!
Η "Ισκρα" έχει τονίσει ότι αυτή η τροϊκανή χρηματοδότηση, της Ελλάδας, με την οποία η χώρα μας αποπληρώνει αποκλειστικά τόκους και χρεολύσια, δίδεται, όχι για να σωθεί η Ελλάδα αλλά μόνο και μόνο για να περισωθούν (ματαίως όμως!) οι ευρωπαϊκές τράπεζες, το ευρώ, η ίδια η ευρωζώνη, μέχρι  και η οικονομία των ΗΠΑ από την ύφεση!

Επομένως, η Ίσκρα δεν έχει κανένα λόγο να ενδιαφέρεται ειδικώς για τη χρηματοδότηση αυτή καθ΄εαυτή της Ελλάδας από τη Φινλανδία, στο πλαίσιο του πακέτου των περίφημων αποφάσεων της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου!
Το δικό μας ενδιαφέρον, το οποίο επιδείξαμε από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας τη μείζονα σημασία τουθέματος (σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς που είτε το υποβάθμισαν είτε αποπροσανατολίζουν από την ουσία), αφορά όχι τη χρηματοδότηση την ίδια αλλά το γιατί η Φινλανδίαζήτησε και τελικά κατάφερε με την απαράδεκτη ελληνοφινλανδική συμφωνία, να λάβει εγγυήσεις και στην ουσία να εξαιρεθεί από τη χρηματοδότηση της Ελλάδας! (βλέπε σχετικά ρεπορτάζ της Ίσκρα εδώκαι εδώ).
Το ερώτημα, επίσης, είναι γιατί το Φινλανδικό σύνδρομο επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες όπως ηΑυστρία, η Ολλανδία, η Σλοβακία, η Εσθονία (προς το παρόν) προκαλώντας ένα ντόμινο εξελίξεων που παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας!
Οι λόγοι είναι πολλοί για αυτήν την επιτυχή μετάδοση του Φινλανδικού συνδρόμου.
Ξεχωρίζουμε δύο, τους πλέον κύριους.
Ο πρώτος λόγος, τον οποίο η Ίσκρα έχει αναλύσει εκτενώς, είναι ότι οι κυβερνήσεις του Βορρά αλλά και η ίδια η ΕΕ, η οποία αποφάσισε την ειδική μεταχείριση με εγγυήσεις της Φινλανδίας υποκύπτουν μέχριπαραδόσεως στο ισχυρό ακροδεξιών αποκλίσεων κοινωνικό αλλά και πολιτικό ρεύμα, που θεωρεί τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, περίπου, ως "δώρο" και παραχώρηση στους "τεμπέληδες και σπάταλους της Μεσογείου!
Ο δεύτερος ανομολόγητος αλλά κραυγαλέος λόγος είναι ότι οι χώρες του Βορρά διεκδικούν με τόσο πείσμα τις εγγυήσεις γιατί προεξοφλούν περίπου μια επικείμενη χρεοκοπία της χώρας μας και φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά του δανείου προς την Ελλάδα!
Στην ουσία με το "ντόμινο" των ατιημάτων για "εγγυήσεις" από την Ελλάδα, το οποίο ξεκίνησε με το Φινλανδικό σύνδρομο, στέλνεται παντού το σαφές μήνυμα ότι τα μνημόνια δεν έχουν καμμία προοπτική, ούτε το μεσοπρόθεσμο και ότι η Ελλάδα είναι προγραμμένη και καταδικασμένη στην"ελεγχόμενη" ή "ανεξέλεγκτη" χρεοκοπία και επομένως οι δανειστές της πρέπει να κάνουν κάθε τι για να διασώσουν τα λεφτά τους. 
Ειδικότερα οι χώρες του Βορρά γνωρίζουν ότι με τα αλλεπάλληλα τροϊκανά δάνεια μεταφέρεται σχεδιασμένα το ελληνικό χρέος από τις τράπεζες στα κράτη και ότι τα τελευταία θα πληρώσουν τελικά το μάρμαρο μιας ελληνικής χρεοκοπίας.
Από αυτό το γεγονός προκύπτει, σε σημαντικό βαθμό, ο άθλιος ανταγωνισμός και το κύμα των απαράδεκτων αιτημάτων για εγγυήσεις τύπου Φινλανδίας και στα άλλα κράτη - μέλη!
Με τον τρόπο αυτό, όμως, η Ελλάδα πετιέται στα "τάρταρα" και καταδικάζεται στη γενική ανυποληψία,ενώ επιβεβαιώνεται εκ των προτέρων και με τον πλέον επίσημο τρόπο, το ναυάγιο των μνημονιακών πολιτικών της!
Αν οι χώρες της ΕΕ, οι οποίες επιβάλουν τα άθλια μνημόνια, ομολογούν με τόση κυνικότητα ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ότι θα λάβουν πίσω τα δάνειά τους από τη χώρα μας και ότι απαιτούνληστρικές εγγυήσεις προς εξασφάλισή τους τότε ομολογούν εκ των προτερών την πλήρη αποτυχίατων μνημονιακών προγραμμάτων και τη βέβαιη χρεοκοπία της Ελλάδας!
Μετά από αυτές τις κυνικές παραδοχές χωρών που μετέχουν στη "ληστοπαρέα" των δανειστών και διαμορφωτών των μνημονιακών κατευθύνσεων, έχει αυτή η χώρα κανένα μέλλον; Κι' όμως κυβέρνηση και σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο παριστάνει ότι δεν βλέπει την αισχρή φαρσοκωμωδία που παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού!
Μια ακόμα παρατήρηση: Υποτίθεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μνημονιάκα προγράμματα και συγκεκριμένα, τώρα, το μεσοπρόθεσμο, για να αποφύγει την επάρατο "χρεοκοπία".
Προφανώς, μας εμπαίζουν!
Διότι, όπως εξηγήσαμε σειρά χωρών του "Βορρά" (επειδή δεν έχουν τράπεζες εκτεθειμένες στοελληνικό χρέος) ζητούν "εγγυήσεις", επειδή προεξοφλούν ως, σχεδόν, βέβαιη τη χρεοκοπία της Ελλάδας!
Άρα και μνημονιακή λεηλασία και στο τέλος "χρεοκοπία"! "Χρεοκοπία, μάλιστα, με όρους και συνθήκες,οι οποίες θα είναι οι χειρότερες δυνατές για την Ελλάδα και το μέλλον της!
Η Ίσκρα έχει εξηγήσει πολλές φορές ότι η "χρεοκοπία"  "στάση πληρωμών" ή η "διακοπή αποπληρωμής του χρέους" με άλλα λόγια) δεν είναι γενικώς καταστροφή για τη χώρα!
Αντίθετα, η "χρεοκοπία" που θα συντελεστεί με πρωτοβουλία της χώρας, ως μέρος και αφετηρία ενός συνολικού προοδευτικού προγράμματος, είναι η μόνη δυνατή διέξοδος.
Μια "χρεοκοπία", όμως, εκείνης ή της άλλης μορφής (ένα είδος "κουρέματος") που θα προκύψει ωςεπιστέγασμα της γενικής λεηλασίας και εκποίησης της Ελλάδας και θα συντελεστεί υπό τηνκηδεμονία των δανειστών, με νέους ακόμα πιο επαχθείς όρους και με τη συνέχιση τωννεοφιλελεύθερων πολιτικών, θα είναι η χαριστική βολή για τον ελληνικό λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.