Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΕΡΓΙΑ: ΣΤΟ 18% ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ 25% ΤΟ 2012!


ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΚΡΑΧ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΝΕ - ΓΣΕΕ!
Νέα εφιαλτική άνοδο, στο 18%, θα καταγράψει η ανεργία αμέσως μετά τη λήξη της θερινής περιόδου σύμφωνα με εκτιμήσεις τουΙνστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, νέα βόμβα στα θεμέλια της αγοράς εργασίας θα αποτελέσουν τόσο οι περικοπές στην παιδεία όσο και οιαπολύσεις από τις ΔΕΚΟ.
Ακόμα πιο εφιαλτικές είναι και οι "προβολές" της εξέλιξης που κάνει το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ για το 2012, που τοποθετούν την ανεργία στο 25%!!!!
Υπενθυμίζεται, πως το Μάιο, η επίσημη ανεργία σύμφωνα με την ΕΛΛ. ΣΤΑΤ. έφτασε το 16,6%σημειώνοντας νέο τραγικό ιστορικό ρεκόρ...
Φυσικά, τα ως άνω νούμερα αφορούν μόνο την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία, η οποία είναι πάντα μικρότερη από την κανονική, καθώς ως εργαζόμενος "λογίζεται" ακόμα και όποιος δούλεψε έστω για μια ώρα την εβδομάδα.
Η κυβέρνηση, απαντά στο πρόβλημα αυτό, εφαρμόζοντας ένα απάνθρωπο εμπόριο ελπίδας με την αμέριστη συμπαράσταση και χρηματοδότηση (μέσω ΕΣΠΑ) της ΕΕ.
Όπως δήλωσε σε σημερινή (17.8) του συνέντευξη στο Ρ/Σ Real FM ο  Δημήτρης Στρατούλης,  μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση "ανακυκλώνει την ανεργία που η ίδια αυξάνει με τις πολιτικές της (..) ενώ διευρύνει την ελαστική απασχόληση, καταργεί τον κατώτερο εγγυημένο μισθό και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επεκτείνει το εμπόριο ελπίδας, τις πελατειακές σχέσεις και το καθεστώς πολιτικής ομηρίας σε δεκάδες χιλιάδες νέους και ανέργους. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί με νέα γενιά stage, εξασφαλίζοντας φθηνή εργατική δύναμη στις μεγάλες επιχειρήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.