Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Λεφτά υπάρχουν έως το τέλος του χρόνου"



Με ειδοποιητήρια σε 300 επιχειρήσεις προσδοκά η κυβέρνηση τη συγκέντρωση 1,3 δις ευρώ. Διαβεβαίωση διοικητή Ρ. Σπυρόπουλου ότι λεφτά για τις συντάξεις υπάρχουν, όμως μέχρι το τέλος του χρόνου.


"Λεφτά υπάρχουν έως το τέλος του χρόνου για τις συντάξεις του ΙΚΑ", όπως δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" ο πρόεδρος του οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υπάρχει σχεδιασμός που εγγυάται τις συντάξεις ώς το τέλος του έτους.

"Χρειάστηκαν διορθωτικά μέτρα και πρωτοβουλίες που φέρνουν πρόσθετους πόρους, καθώς και προγράμματα για τη ρύθμιση παλαιών οφειλών των επιχειρήσεων", σημείωσε.

"Θα διασφαλίσουμε την δυνατότητα απρόσκοπτης παροχής των κύριων συντάξεων. Θα διασφαλίσουμε από τα μέτρα πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ", σημείωσε, ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη απώλεια πόρων προέρχεται από το χώρο της οικοδομής.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι το ΙΚΑ θα προχωρήσει σε δανεισμό με δύο repos των 300 εκατ. ευρώ για διασφάλιση περαιτέρω ρευστότητας.

Όπως πρόσθεσε, μέχρι τέλος Ιουλίου εστάλησαν ειδοποιητήρια σε 300 επιχειρήσεις των οποίων η συνολική οφειλή φτάνει τα 2 δισ. ευρώ.

"Προσδοκούμε έσοδα γύρω στο 1,3 δισ. ευρώ. Για όσες επιχειρήσεις δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους θα εφαρμόσουμε αναγκαστικά μέτρα όπως κατάσχεση περιουσίας και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Είναι σκληρό μέτρο που θα εφαρμοστεί απόλυτα", προειδοποίησε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Για τις δαπάνες υγείας τόνισε ότι έγινε σημαντική προσπάθεια συγκράτησής τους που εξασφάλισαν τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.