Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΟΥΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»



Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους χθες το βράδυ στο κέντρο του Τελ Αβίβ, σε μία ακόμη διαδήλωση εναντίον της «κοινωνικής αδικίας», αλλά και του υψηλού κόστους ζωής. Ο στόχος των διοργανωτών της σημερινής διαδήλωσης, ήταν "να συγκεντρωθούν πάνω από...
200.000 πολίτες, ώστε να εισακούσει τα αιτήματα της κινητοποίησης η κυβέρνηση του Νετανιάχου".
Οι διαδηλωτές διεκδικούν: κατασκευή κατοικιών με ενοίκια σε προσιτές τιμές, αύξηση του κατώτατου μισθού, φορολόγηση των άδειων διαμερισμάτων και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.
Στο Τελ Αβίβ, στα πεζοδρόμια της κεντρικής λεωφόρου Ρότσιλντ περίπου 100 "Αγανακτισμένοι" έχουν στήσει, εδώ και ένα εικοσαήμερο, τις σκηνές τους.
Στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, προτού ξεκινήσουν μια πορεία με κατεύθυνση την πρωθυπουργική κατοικία του Νετανιάχου.
Προ ημερών στο Τελ Αβίβ, αλλά και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ, πάνω από 100.000 διαδηλωτές έκαναν κι άλλες πορείες "απαιτώντας κοινωνική δικαιοσύνη".

Το κίνημα αυτό, στο οποίο ενώνονται περίπου 40 κοινωνικές οργανώσεις, προέκυψε στα μέσα Ιουλίου κυρίως ως αντίδραση στις ολοένα αυξανόμενες δαπάνες στέγασης στο Ισραήλ, αλλά και ως καταγγελία της υποβάθμισης της δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.