Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΝΔ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ



Έλλειμμα αποφασιστικότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης καταλόγισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο γαλλογερμανικό άξονα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις των κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, εκτιμώντας παράλληλα πως η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί πλέον σε όλο και πιο...
ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να βάλει τέλος στον κατήφορο. Εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών δεν κατέληξε σε αποφάσεις όπως η θέσπιση ευρωομολόγου και η ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης (EFSF) με επαρκή κεφάλαια, ώστε να παρεμβαίνει και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και να αποθαρρύνει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, ο κ. Μιχελάκης παρατήρησε πως το τελικό αποτέλεσμα αποδοκιμάστηκε από τις διεθνείς αγορές και για μία ακόμα φορά, δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει πλέον ευρωπαϊκές διαστάσεις.



«Τελικώς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «αποδεικνύεται ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, ενώ απομακρύνεται η πραγματική διέξοδος από την κρίση της Ευρώπης και η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει το θλιβερό θέαμα ν πανηγυρίζει που απορρίφθηκαν όσα και εκείνη επιδίωκε (όπως το ευρωομόλογο), ενώ προχώρησαν όσα και εκείνη ήθελε να αποφύγει (όπως οι "εγγυήσεις" του νέου δανεισμού).
Κλείνοντας, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο, ή ακόμα χειρότερα, δεν καταλαβαίνει τον κατήφορο στον οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.