Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΟΡΤΙΑ Φρένο στο κρυφτούλι με τα σκουπίδια

Κάποια από τα φορτηγά είχαν προλάβει να αποθέσουν τα παράνομα φορτία
Φρένο βάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην αυθαιρεσία ιδιωτικής εταιρείας που επεξεργάζεται τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας, που χωρίς καμία ενημέρωση και φυσικά χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μετέφερε τόνους ανακυκλώσιμων σκουπιδιών σε αγροτική περιοχή της δημοτικής κοινότητας Λιβανατών του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και την προσφυγή του δημάρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου στην εισαγγελία Λαμίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε άμεσα εντολή να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από το σημείο απόθεσής τους, ενώ παράλληλα θα κινήσει και η ίδια δικαστική διαδικασία κατά την εταιρείας, ενδεχομένως και κατά του Δήμου Καλαμάτας, αν προκύψουν ευθύνες.
Χθες το μεσημέρι έγινε αυτοψία στο χώρο για τη διαπίστωση και διερεύνηση των συνθηκών αποθήκευσης των απορριμμάτων και διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών.
Ειδικότερα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τηρηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, σύμφωνα με τους οποίους χορηγήθηκαν οι σχετικές άδειες.
Ενώ η εγκατάσταση όφειλε να αναπτύσσεται σε 15 στρέμματα, τα 14 εξ αυτών ήταν καλλιέργεια οσπρίων και το ένα αποθηκευμένα απορρίμματα. Επιπλέον, απουσίαζε ο μηχανολογικός εξοπλισμός και υπήρχε έντονη δυσοσμία.
Χθες όμως η Αστυνομία επιδόθηκε σε κυνηγητό των παράνομων φορτίων με τα σκουπίδια της Καλαμάτας, αφού διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία επιχείρησε να παραπλανήσει το Δήμο Λοκρών και έδωσε εντολή στα φορτηγά της να κατευθυνθούν προς τη Λάρυμνα, μια περιοχή ιδιαίτερα βεβαρημένη από τα απόβλητα της ΛΑΡΚΟ.
Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και κινήθηκαν απειλητικά κατά των εκπροσώπων της εταιρείας, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν προλάβει να αποθέσουν ένα μέρος σε μικρή απόσταση από το σημείο που η ΛΑΡΚΟ αποθέτει ένα μέρος της βιομηχανικής της σκουριάς.
Εκπρόσωπος της εταιρείας προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των πολιτών και της δημοτικής αρχής, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για αβλαβή ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τόσο τα υγρά που απορρέουν από τα φορτία όσο και την αφόρητη δυσοσμία που αποπνέουν.
Αν ώς σήμερα το μεσημέρι δεν απομακρυνθούν όλα τα απορρίμματα, ο Δήμος Λοκρών θα κινηθεί προς την κατεύθυνση εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.
«Η Λοκρίδα δεν είναι χαβούζα ούτε της Καλαμάτας ούτε καμίας άλλης περιοχής και, αν επαναλάβει ο οποιοσδήποτε παρόμοια ενέργεια, θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των δημοτών», ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Λιόλιος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία αυτή είναι υπότροπος, αφού κατά παρόμοιο τρόπο επιχείρησε να αποθέσει τα φορτία με τα απορρίμματα αυτά σε αγροτική περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, από όπου όμως εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.