Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ περνούν στην επίθεση

Εφημερίδα των ΣυντακτώνΣήμερα, στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων έχουν απομείνει 363 εργαζόμενοι, έναντι 1.200 πριν από λίγα χρόνια, ενώ οι μισθοί τους έχουν ήδη περικοπεί κατά 40%

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Του Νίκου Φωτόπουλου

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας… Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, που θα εξελιχθεί σε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).


«Εξάρτηση της χώρας»

«Με το υποτιθέμενο σχέδιό της για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συνολικά, η κυβέρνηση ουσιαστικά τη διαλύει και ανοίγει τον δρόμο για τη μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, χωρίς να συνυπολογίζονται οι εκατοντάδες απολύσεις που θα γίνουν», καταγγέλλουν.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ.

Οπως αναφερόταν στην επίσημη ανακοίνωση, «με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης. Τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν σημαντική μείωση του μεγέθους των εταιρειών, προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους».

Απλήρωτοι

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ ζητούν την άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας για τη συνέχιση της παραγωγής και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν δύο μήνες απλήρωτοι.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας, επισημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται πώς θα υλοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο «όταν οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει σήμερα στην ΕΛΒΟ είναι μόλις 363, έναντι 1.200 πριν από λίγα χρόνια, ενώ οι μισθοί τους έχουν ήδη περικοπεί κατά 40%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.