Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εκκαθάριση εν λειτουργία για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, αναδιάρθρωση για τη ΛΑΡΚΟ

Αρχική


Μέσα στον Αύγουστο θα κριθεί η τύχη των τριών μεγάλων ελληνικών βιομηχαν
ιών ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει την αναδιάρθρωσή των τριών εταιριών που απασχολούν 2.200 εργαζόμενους,  υπό την πίεση των δανειστών για ιδιωτικοποιήσεις, αποκλείοντας όμως την λύση του ξαφνικού θανάτου που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών" στο “πακέτο” των τριών ελληνικών βιομηχανιών ήταν και η ΕΑΒ, όμως επειδή η εταιρία έχει αναλάβει το έργο της συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών, προτιμήθηκε να εξαιρεθεί από την παρούσα ταχεία διαδικασία.
Η κυβέρνηση θα προσλάβει μέσα στον Αύγουστο συμβούλους που θα εκπονήσουν σχέδια για πώληση παραγωγικών τομέων και παρουσιακών στοιχείων των εταιρειών.
Σήμερα στην πρώτη σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Περιβάλλοντος – Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου και του συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη αποφασίστηκε η εκκαθάριση εν λειτουργία για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και η αναδιάρθρωση για τη ΛΑΡΚΟ με εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Η ΛΑΡΚΟ είναι η μεγαλύτερη εταιρία
παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, απασχολεί 1000 εργαζόμενους όμως βαρύνεται από υποχρεώσεις 300 εκατ. ευρώ, από φορολογικές επιβαρύνσεις 190 ευρώ, ενώ η Ε.Ε έχει κινήσει διαδικασίες για την επιστροφή παράνομων κρατικών ενισχύσεων άνω των 105 εκατ. ευρώ.
Τα ΕΑΣ εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 1 δισ. ευρώ σε τραπεζικά δάνεια, ενώ τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της η ΕΑΣ ΑΒΕΕ είναι “φιλέτα” με κορυφαία την έκταση του παλιού “Μαρτισινιώτη” στον Υμηττό και κτίρια στα λιμάνια της Ελευσίνας, του Λαυρίου καθώς και σε λιμάνια του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.