Το αναθεωρημένο μνημόνιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του χαρατσιού της ΔΕΗ (και το 2014), ενώ η «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης θα φτάσει τελικά μέχρι το μακρινό 2016, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.
Επίσης, κάποια μέτρα που σχεδιάζονταν για το 2014 θα εφαρμοστούν νωρίτερα, όπως ο φόρος πολυτελείας και η αύξηση εξόδων για κατάθεση μηνύσεων. Παράλληλα, περικόπτεται το αφορολόγητο των αποθεματικών των επιχειρήσεων από φέτος με στόχο να εξασφαλιστούν έσοδα τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο προβλέπεται η ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας.
Παράλληλα, με δεδομένο το κατέβασμα του πήχη των αποκρατικοποιήσεων κατά 1 δισ. το 2013, η Κομισιόν θέτει στόχο 3,5 δισ. ευρώ για το 2014. Παράλληλα, για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ μέσω της αναδιάρθρωσης θέτει το δίλημμα ιδιωτικοποίηση ή λουκέτο
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και το «υπονοούμενο» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον κατώτατο μισθό, προ ημερών, σε έκθεσή του υπό το μανδύα της περαιτέρω μείωσης κόστους εργασίας.
Παράλληλα, το φθινόπωρο αναμένεται «καυτό» αφού τότε θα εξεταστεί το δημοσιονομικό κενό των 3,8 δισ. για το 2014.
Η τρόικα σκληραίνει τη στάση της, όπως φάνηκε και από την «περιπέτεια» με την καταβολή της δόσης που ήρθε τμηματικά και εν μέσω καθυστερήσεων, ακόμα και για 80 δημοσίους υπαλλήλους.
Οι έλληνες φορολογούμενοι θυμίζουν... μποξέρ που δέχεται απανωτές γροθιές από τα γάντια των δανειστών και όντας ζαλισμένος δεν ξέρει από πού θα του έρθει η επόμενη. Δυστυχώς, τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις γίνονται όλο και πιο επώδυνα εις βάρος μιας κουρασμένης κοινωνίας που βαδίζει ολοταχώς στο απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Κυριακή ότι «η Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμα το βουνό». Μάλλον το έχει μπροστά της, με πολλά απόκρημνα σημεία στο άμεσο μέλλον («ξεπάγωμα» πλειστηριασμών, φορολόγηση καταθέσεων πιθανώς) κι ενώ η χώρα βρίσκεται στον έκτο σερί χρόνο ύφεσης, παρουσιάζοντας ανεργία 27%.
Στην έκθεσή του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν ανέφερε ότι «η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων», αλλά υπογραμμίζει ότι «ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά». Πόσα πια ακόμα γι' αυτήν την αποδεδειγμένα καταστροφική συνταγή;
newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.