Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι αφέντες δούλοι και μ’ αφήναν νηστικό…"...




H Κίρκη της μυθολογίας μεταμόρφωσε τους συντρόφους του Οδυσσέα σε γουρούνια.
Το ΔΝΤ (και όχι μόνο) επιδιώκει να μεταμορφώσει τους Έλληνες σε ...
γαϊδούρια… Θα το δεχτούμε;

Νέα μείωση του κόστους εργασίας για την Ελλάδα εισηγείται το ΔΝΤ, καθώς και μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις. Αυτά ανακοινώθηκαν στη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΔΝΤ στην έδρα του στην Ουάσιγκτον.

Ίσως σε λίγους μήνες οι εργαζόμενοι να πάψουν να πληρώνονται σε ευρώ, αλλά να αμείβονται σε είδος: ένα σάντουιτς κι ένα μπουκαλάκι νερό για 4ωρη εργασία, συν μια φτερούγα κοτόπουλου και ένα μήλο για όσους εξακολουθούν να εργάζονται με πλήρες οκτάωρο. Η θρυλική «Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου» γίνεται ο ύμνος του κόσμου της εργασίας: «Δε λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια/ κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό/ Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι αφέντες δούλοι και μ’ αφήναν νηστικό…»

Προφανώς, αυτό που εννοεί η κυβέρνηση όταν λέει όταν δεν θα παρθούν άλλα μέτρα είναι ότι δεν θα παρθούν «τα ίδια μέτρα». Απλώς θα παρθούν χειρότερα… έτσι ώστε η τριτοκοσμοποίηση της αγοράς εργασίας να ανταποκριθεί στους ρυθμούς που επιθυμεί η τρόικα και η ελληνική ολιγαρχία.

Στη φωτογραφία Ινδός εργάτης σε κλωστοϋφαντουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.