Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»




Θα κριθείτε από τα αποτελέσματα και όχι από τις ανακοινώσεις" δηλώνει στο "Βήμα της Κυριακής" ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Άνχελ Γκουρία. Τονίζει πως θα πρέπει "μια γενιά να ταχθεί στον αγώνα κατά του χρέους, αλλά η επιτυχία είναι εφικτή". Τονίζει ότι η Ελλάδα κατέγραψε τον προηγούμενο...
χρόνο εντυπωσιακή πρόοδο αλλά σημειώνει ότι οι αποκλίσεις από τους στόχους το 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατέστησαν αναγκαίο το μεσοπρόθεσμο.

Αναφέρει ακόμη ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα ο Ευ. Βενιζέλος και από το γεγονός ότι παρά τη μικρή θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών είναι εξοικειωμένος με όλα τα περίπλοκα θέματα ενώ συμπληρώνει: "πιστεύω ότι έχει άριστη γνώση στρατηγικής και τακτικής διαχείρισης".

Χαρακτηρίζει ωφέλιμη τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως "ο κ. Παπανδρέου ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ομιλητές κατά τον εορτασμό των 50 χρόνων του ΟΟΣΑ πέρυσι τον Μάιο".

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ θεωρεί ενθαρρυντικό ότι "η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων", ενώ για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις σημειώνει πως "το ζήτημα είναι ποιος κερδίζει και ποιος χάνει με τις μεταρρυθμίσεις. Αν όλη η κοινωνία ωφελείται, τότε πρέπει το δικό της συμφέρον να αντιταχθεί σε εκείνο της μικρής ομάδας. Ξέρω ότι αντιδρούν, αλλά γι' αυτό χρειάζεται πολύ κουράγιο".

Υπογραμμίζει ότι η χώρα πρέπει να παλέψει ενάντια στα συντεχνιακά συμφέροντα για να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση. Θεωρεί βιώσιμο το χρέος, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, και συμπληρώνει: "Έχετε περισσότερο χρόνο, αλλά χρειάζεται κανείς να ταϊζει τις αγορές συνεχώς με συγκεκριμένες, στέρεες, αποφάσεις, αλλά και με αποτελέσματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.