Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ολι Ρεν: Η Ελλάδα εφαρμόζει απολύτως τις δεσμεύσεις της...



Οι αγορές δεν έχουν κατανοήσει το μήνυμα που εξέπεμψε η Ευρωπαϊκή Ενωση με τη σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ανέφερε ο Ολι Ρεν κατά την εισαγωγή της συνέντευξης Τύπου που παραχωεί αυτή την ώρα, ενώ αναφερόμενος στη... χώρα μας σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της. Χαρακτήρισε ιδιαίτερη την περίπτωση διάσωσης της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι η συμμετοχή ιδιωτών θα περιοριστεί μόνο σε αυτή.

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Κοινότητας, Ολι Ρεν με θέμα τις καταιγιστικές εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Τα διεθνή χρηματιστήρια βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση για 8η συνεχόμενη ημέρα -είναι η πλέον επίμονη σε χρονική διάρκεια πτωτική τάση που έχει καταγραφεί από το 2010.

Σε ανάλογο κλίμα και το ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης του οποίου σημείωνε πτώση έως 4,4%. Στο -7% είχε βυθιστεί νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών.

Την ίδια στιγμή, το κόστος δανεισμού μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης εκτινάχθηκε υπό τον φόβο διάχυσης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Τα spreads Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Βελγίου σκαρφάλωσαν σήμερα σε νέα επίπεδα ρεκόρ, προτού αρχίσουν να υποχωρούν.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.