Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Προειδοποιεί για ξεπούλημα η Ν.Δ


Κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας σε περίοδο κατάρρευσης του χρηματιστηρίου και ενώ η ύφεση βαθαίνει παγκοσμίως, τάσσεται η Ν.Δ. «Είναι θετική η δήλωση του προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ. Κουκιάδη, ότι δεν θα πρέπει να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία κάτω από τις σημερινές χρηματιστηριακές συνθήκες», δήλωσε ο αν. τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ., Νότης Μηταράκης.

«Ο κ. Κουκιάδης λέει το αυτονόητο», συνέχισε. «Αυτό που πλέον επισημαίνουν Ελληνες και ξένοι αναλυτές. Οτι, δηλαδή, η εκποίηση σε συνθήκες απαξίωσης των χρηματιστηριακών τιμών δεν είναι αξιοποίηση, δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους και δεν βγάζει την Ελλάδα από την κρίση».
Η Συγγρού υπενθυμίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που είχε αναφέρει και το ποσόν των 50 δισ. ευρώ (Ιούνιος 2010), που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Λοιδορήθηκε τότε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στη συνέχεια με πίεση και της τρόικας υιοθέτησε την πρόταση. Το οικονομικό επιτελείο της Συγγρού θεωρεί ότι ο σχεδιασμός που υπάρχει για τους επόμενους μήνες λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης θα πρέπει να αλλάξει και η κυβέρνηση να βάλει το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα, που έρχεται στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου.
Ταυτόχρονα η Ν.Δ. επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου. «Εάν δεν αποφασιστεί η έκδοσή του τώρα, που η ευρωζώνη ζει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της -δεν αφορά δηλαδή μια μεμονωμένη περίπτωση χώρας-, δεν θα προχωρήσει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά στην «Ε» σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. «Μόνο μια τέτοια πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ανακόψει τις μεγάλες πιέσεις που ασκούνται στις οικονομίες. Το θέμα είναι αν θα το δεχθεί η Μέρκελ».
Η εικόνα κατάρρευσης των διεθνών χρηματιστηρίων και η κρίση που χτυπάει την ευρωζώνη, απειλώντας μεγάλες οικονομίες (Ιταλία, Ισπανία κ.λπ.), ανησυχεί σφόδρα τον Αντώνη Σαμαρά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην Ελλάδα και την υλοποίηση της απόφασης της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου για το χρέος.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που κινείται μεταξύ Ναυπλίου και Πύλου και τον Δεκαπενταύγουστο θα συμμετάσχει στο προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το σύμβουλό του Χρύσανθο Λαζαρίδη, που κάνει διακοπές στη Σέριφο, τον Νότη Μηταράκη και το διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Γιώργο Μουρούτη, που κάνουν... βάρδια στην Αθήνα. Αν και αισθάνεται δικαιωμένος για τις προβλέψεις του, έχει δώσει εντολή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά. Εκτιμά ότι τα χειρότερα σενάρια ήδη έχουν μπει στο τραπέζι και οι εξελίξεις ορίζονται πλέον από πολλούς αστάθμητους παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.