Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Γολγοθάς» οι αποκρατικοποιήσεις...




«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Καθηγητής Ι. Κουκιάδης. 

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Πρόεδρος του... Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων είπε: «Το θέμα είναι πλέον αρκετά δύσκολο και δημιουργεί πολλά προβλήματα – μετά την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας των εταιριών υπάρχει προφανώς κάποιο πρόβλημα, με αυτήν την έννοια πρέπει να βρεθεί μια εναλλακτική λύση. Μία καθυστέρηση στην αξιοποίηση; Ή ένα είδος αξιοποίησης που θα δώσει τη βέλτιστη απόδοση για το δημόσιο;»
«Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να μην οδηγεί σε ξεπούλημα αντί ευτελούς τιμήματος των εταιριών», συμπλήρωσε ο κ. Κουκιάδης. 

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 1,7 δις ευρώ ως το τέλος Σεπτεμβρίου και 5 δις ευρώ έως το τέλος του έτους, με απώτερο στόχο τα 50 δις ευρώ έως το 2015. 

Με το Χρηματιστήριο Αθηνών όμως να υποχωρεί 30% από τις αρχές του έτους οι μετοχές πολλών κρατικών εισηγμένων εταιριών, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 

Κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν τον προβληματισμό τους, μιας και βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου και δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα ώστε στο τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν μπει στο ταμεία 1, 7 δις ευρώ. Η δήλωση Κουκιάδη εντείνει την αγωνία και τον εκνευρισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μιας και ο επικεφάλης της προσπάθειας εκφράζει δημοσίως αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος σε αυτή την οικονομική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.