Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γ. Παπανδρέου: SOS για τα επιτόκιαΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΝΑ "ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ"



Η κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας συζητήθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπο την προεδρία του Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή αρμοδίων υπουργών και κοινοβουλευτικών στελεχών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου τους ενημέρωσε αναλυτικά για το τι συνέβη στο Νταβός και πως μας αντιμετωπίζει η διεθνής οικονομική κοινότητα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη σειρά του, ενημέρωσε για την πίεση που δέχεται η Ελλάδα απο τις Βρυξέλλες για να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ταχύτερη προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την υλοποίηση του Προγράμματος.
Πρίν απο τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους διοικητές της Εθνικής Τράπεζας, της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ζήτησε να "βάλουν πλάτη", συμβάλλοντας στη συγκράτηση των επιτοκίων και στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Κρίσιμος ο Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος χαρακτηρίζεται ο πιο κρίσιμος μήνας για την ελληνική οικονομία και την πορεία της χώρας μέσα στην ευρωζώνη. Την Τετάρτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να λάβει την τελική της απόφαση σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε η Ελλάδα για την έξοδό της απο την οικονομική κρίση. Στις 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. με θέμα την οικονομική κατάσταση των 27 χωρών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μέσα στο Φεβρουάριο θα πραγματοποιήσει και τρία σημαντικά ταξίδια στην Ινδία, στο Παρίσι και στη Μόσχα, στο πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου θα είναι παρών και στο συμβούλιο κορυφής των Βρυξελλών στις 11 του μήνα, όπου αναμένεται να έχει σειρά επαφών στο περιθώριο του συμβουλίου, προκειμένου να πείσει τους εταίρους μας για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους.

Να σημειωθεί ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί απο την ελληνική κυβέρνηση και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος και την εξοικονόμηση πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.