Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο καλύτερος "ΣΕΦ" της Ευρωζώνης



Οταν η ΝΔ παρέλαβε to 2004 το έλλειμμα ήταν 2,95%, ξεκίνησε η απογραφή παρενέβηκαι η Εurostat και το έλλειμμα εκτοξεύθηκε στο 7,9% του ΑΕΠ. Ετσι ξεκίνησε η πρώτη κοινοτική επιτήρηση ως συνέπεια της δημοσιονομικής απογραφής. Ακολούθησε η δεύτερη το 2008. Το ερώτημα είναι τι γνώριζαν για τα «greek statistics», εκτός από τους κκ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη, ο ομοϊδεάτης τους πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο κοινοτικός επίτροπος Χοακίν Αλμούνια (τότε υπεύθυνος για τα οικονομικά).

Επί πέντε χρόνια ο Αλογοσκούφης εξελίχτηκε στον καλύτερο μάγειρα στοιχείων στην Ευρωζώνη



Ο νυν πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είχε καταλάβει το παιχνίδι. Στις 25 Απριλίου 2007 συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον κ. Αλμούνια, παρουσία της κυρίας Βάσως Παπανδρέου και των συμβούλων του κκ. Ηρ. Πολεμαρχάκι και Γ. Παπακωνσταντίνου. Στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τον κ. Αλμούνια γιατί δεχόταν τα στοιχεία- ψευδή κατά το ΠαΣοΚ - που του έδινε η κυβέρνηση για το έλλειμμα. Ο κ. Αλμούνια παραδέχθηκε ότι η  έξοδος από την επιτήρηση έγινε για πολιτικούς λόγους, αν και τα στοιχεία για το μέγεθος του ελλείμματος ήταν λανθασμένα. Τι έγινε; Η ΕΕ έθεσε εκτός επιτήρησης την Ελλάδα και ο κ. Καραμανλής είχε τη δυνατότητα να προσφύγει σε εκλογές το 2007, όπως και έγινε.

Ετσι για πέντε χρόνια μαγειρεύαμε και καταλήξαμε στο γνωστό ανέκδοτο «greek statistics» στο έλλειμα 12,7% και τις γνωστές περιπέτειες......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.