Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΣΥ υπουργέ μας, κ. Ξενογιαννακοπούλου…



Υπέροχα ήχησε στα αυτιά μας η προτροπή του πρωθυπουργού, προς τους διοικητές και υποδιοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών ότι «... πρέπει να τελειώνουμε με τις παλιές πρακτικές, τα φακελάκια, τις σπατάλες, το παράλογο κόστος των προμηθειών, που εξοργίζουν -και δικαίως- τους πολίτες...». Θα χάρηκαν, υποθέτουμε και οι παριστάμενες κυρίες, που έχουν την ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Αλλωστε και οι ίδιες από αντιπολιτευτικής καθέδρας είχαν επαναλάβει πάμπολλες φορές το ίδιο …τσιτάτο.
Οι διοικητές και υποδιοικητές, όμως, μάλλον θα είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια (ενδομύχως φυσικά…). Όχι, βέβαια, όλοι, τουλάχιστον, όσοι εξ αυτών κατέχουν και …διακονούν την τέχνη του Ιπποκράτη, δηλαδή οι γιατροί…
Τα έως τώρα δείγματα γραφής είναι αποκαρδιωτικά, καθώς το ΕΣΥ παραμένει στον αυτόματο πιλότο.
Περίπου πέντε μήνες μετά τις εκλογές δεν έχουν ακόμη επιλεγεί οι διοικήσεις των 140 νοσοκομείων, ενώ μόλις την περ. βδομάδα ορίσθηκαν οι διοικητές και υποδιοικητές των υγειονομικών περιφερειών.
Η θητεία των περισσοτέρων διοικητικών συμβουλίων έχει λήξει, με αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά παραλύσει τη λειτουργία των νοσοκομείων.
Αυτή η απίστευτα αδικαιολόγητη και .........
επικίνδυνη δυστοκία και στο χώρο της Υγείας, δείχνει ότι, η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει αντίληψη της κατάστασης!...
Ωστόσο, ο Ανδρ.Μαρτίνης, εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Πριν λίγες μέρες σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» σχετικά με τους γιατρούς, τις αποδείξεις που (δεν) κόβουν και τα φακελάκια που παίρνουν από ασθενείς και συγγενείς, πρόβαλε, με κομψό τρόπο, την …κουλτούρα της διαφθοράς. Απολαύστε τον.
"Καλός γιατρός είναι αυτός που δεν ζητάει φακελάκι, αλλά απλώς δέχεται ό,τι φακελάκι του δώσει ο ασθενής"

"Δεν πρέπει να απενοχοποιήσουμε και τον ασθενή, διότι θεωρεί πως εάν δεν δώσει φακελάκι, δεν θα έχει καλές υπηρεσίες".
"Υπάρχει τεράστιο θέμα, ανθρωπισμού και προσφοράς καλής υγείας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με 1.500 και με 1.700 ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει ένας γιατρός, γι' αυτό γίνονται και δέσμιοι των φαρμακευτικών εταιρειών. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι που λυγίζει τα νοσοκομεία. Ολες οι υποτιθέμενες μετεκπαιδεύσεις και τα επιστημονικά ταξίδια κτλ. είναι επιχορηγούμενα από φαρμακευτικές εταιρείες."
Απόλυτα σύμφωνη και η νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ανεμουδουρά. Κουνούσε επιδοκιμαστικά το κεφάλι της, δηλώνοντας ότι «ο κ. Μαρτίνης τοποθετήθηκε πολύ καλά»!
Μήπως είδατε την κ. Ξενογιαννακοπούλου, να παρεμβαίνει, έστω για να πεί ότι, καλός γιατρός είναι αυτός που δεν ζητάει, ούτε δέχεται φακελάκι από ασθενείς, ούτε βεβαίως δέχεται τις μίζες των εταιρειών υγειονομικού και εμφυτεύσιμου υλικού;
Και όμως το είπε ένας γιατρός, από την Πάτρα, ο Δημ. Βαρνάβας.
«Καλός γιατρός είναι αυτός που ζει από το μισθό και τις εφημερίες του, που αγωνίζεται ν΄ αυξήσει και να διατηρήσει τις νόμιμες αποδοχές που λαμβάνει ως δημόσιος λειτουργός. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον κ. Μαρτίνη και την κ. Ανεμουδουρά να πάψουν να μας διασύρουν και μας διαπομπεύουν. Αν θέλουν ας μιλούν αποκλειστικά για τη προσωπική τους ηθική κι ας αφήσουν ήσυχη και ανέγγιχτη τη δική μας».
Πώς το είπε, χθες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης; «Κάποιοι υπουργοί, στερούμενοι πολιτικού βάρους, κρύβονται πίσω από τον πρωθυπουργό!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.