Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ


Απο Εnet.gr

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στηνΙσπανία μετά το κάλεσμα των εργατικών ενώσεων ενάντια στην πρόταση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη... 

ΈντοναΕκτός από τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και τη Βαλένσια διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες δέκα πόλεις, μετά το κάλεσμα των συνδικάτων UGT (Γενική Ένωση Εργατών) και CCOO (Επιτροπές Εργατών) με κεντρικό σύνθημα: “Όχι στην αύξηση ηλικίας, η λύση δεν βρίσκεται στη μείωση της κοινωνικής προστασίας”.
Οι κινητοποιήσεις στη χώρα θα διαρκέσουν έως τις 6 Μαρτίου με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται αύριο στην Ανδαλουσία και την Παρασκευή στο Μπιλμπάο.
Περίπου το 84% των Ισπανών είναι αντίθετοι στην πρόταση της κυβέρνησης του Χοσέ Θαπατέρο να αυξήσει προοδευτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εθνικού συνταξιοδοτικού συστήματος για τις επόμενες δεκαετίες, προκύπτει από πρόσφατη σφυγμομέτρηση.
Είναι η πρώτη φορά από την ανάρρησή του στην εξουσία, προ εξαετίας, που ο Θαπατέρο βρίσκεται αντιμέτωπος με μαζικές κινητοποιήσεις από την μεριά των συνδικάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.