Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΒΑΘΙΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ"


Απο Enet.gr

«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, σε ποσοστό 60% με 70%» τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη βραδινή ενημερωτική εκπομπή του κρατικού αυστραλιανού τηλεοπτικού σταθμού ABC, «Lateline» με παρουσιαστή τον Tony Jones. Προσθέτει ότι ο ίδιος είναι συνηθισμένος στα προβλήματα... 


Η συνέντευξη δόθηκε στον ανταποκριτή του σταθμού στην Ευρώπη (Λονδίνο) Philip Williams ο οποίος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό:

-Έχετε ποτέ ευχηθεί στις πιο προσωπικές σας στιγμές να είχατε χάσει τις εκλογές και το πρόβλημα να μην ήταν δικό σας; Και η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν:-Έχει τύχει στην πολιτική μου καριέρα, κάθε φορά που αναλαμβάνω μία θέση, να πρόκειται συνήθως για εποχή κρίσης. Είμαι συνηθισμένος στα προβλήματα.

Τα θέματα που θίχτηκαν αφορούσαν στα αίτια που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα δεινή κατάσταση, στην ανταπόκριση των Ελλήνων στα μέτρα αυστηρότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενόψει της πραγματοποίησης της δεύτερης κατά σειρά γενικής απεργίας, στην ευρωπαϊκή στήριξη και πώς μεταφράζεται αυτή για την Ελλάδα και στην καθολική αλλαγή στην οποία αποβλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα με τη συνέντευξη προβλήθηκαν πλάνα της Αθήνας, πλάνα από περασμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και πλάνα με τον Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, τα οποία συνοδεύονταν από σχετικό σχολιασμό.

"Έχουμε φτάσει στη στιγμή του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών αν θέλετε, στη στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και θα είναι οδυνηρό. Ο κόσμος το ξέρει αυτό, αλλά νομίζω πως ο κόσμος λέει 'ας το κάνουμε και ας τελειώνουμε μ' αυτό'" είπε ο κ. Παπανδρέου.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παπανδρέου είπε: "Πρώτα έχουμε ένα εσωτερικό πρόβλημα που συνίσταται στην κακοδιαχείριση της οικονομίας μας, ειδικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, διαφθορά, νεποτισμός, πελατειακή πολιτική. Πολλά χρήματα σπαταλήθηκαν μέσω τέτοιων πρακτικών. Έτσι χρειάζεται να κάνουμε βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και να αντιμετωπίσουμε το άμεσο πρόβλημα του ελλείμματος".

Απαντώντας σε ερώτηση ποια μπορεί να είναι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου διευκρινίζει: "Όχι με το να δώσουν χρήματα στην Ελλάδα. Δεν ζητάμε χρηματικές απαλλαγές ή ελεημοσύνη. Λέμε ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να δανειζόμαστε με παρόμοιους όρους. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι άλλες χώρες θα μας βοηθήσουν να δανειστούμε με χαμηλότερα επιτόκια. Αυτή νομίζω αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη ανταπόκριση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή".

Όσο για το πώς θα ανταποκριθεί ο ελληνικός λαός στο αυστηρό πρόγραμμα σταθερότητας ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε: "Πρόκειται για θετική έκπληξη, θα έλεγα, γιατί, για την ακρίβεια, και το ξέρετε, διότι η Αυστραλία έχει ζήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έλεγα ότι το πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητας που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα μπορώ να το συγκρίνω μόνο με ό,τι αισθανθήκαμε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών. Φυσικά τότε ήταν εποχή εορτασμού αλλά υπήρχε μια πραγματική αίσθηση ενότητας, τώρα είναι εποχή κρίσης αλλά πάλι υπάρχει μία αίσθηση ευρύτερης αποδοχής, ας προχωρήσουμε, ας πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, ας αλλάξουμε αυτή τη χώρα".

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου είπε πως φιλοδοξεί να τα αλλάξει όλα στην Ελλάδα και όχι μόνο την οικονομία και μεταξύ άλλων παρατηρεί: "Όπως ξέρετε υπάρχουν πολλά ελληνικά εστιατόρια και μια τεράστια ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία και έχουμε τη μεσογειακή και ελληνική δίαιτα που θεωρείται ένας από τους υγιέστερους τύπους διατροφής σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να επιστρέψουμε σ' αυτή τη δίαιτα, να την ξαναεφεύρουμε αν θέλετε, επειδή περάσαμε σε μια τουριστικού τύπου ταχυφαγική δίαιτα. Πρόκειται για πράγματα που χρειάζεται να αλλάξουμε.

Σε ερώτηση αν κάνει λόγο για μια αναφανδόν αναδιοργάνωση της ελληνικής κοινωνίας ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός και απάντησε μονολεκτικά: "Απολύτως". Ο κ. Παπανδρέου στη συνέντευξη εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον και πιστεύει ότι η Αυστραλία στηρίζει την Ελλάδα: "Στην Αυστραλία, ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα και έχουμε μια μακρά ιστορική σχέση. Θα προχωρήσουμε μπροστά και θα μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία" είπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.