Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 16,6% ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ


Aπο kathimerini.gr

Πλεόνασμα ύψους 579 εκατ. ευρώ παρουσιάζει η εκτέλεση τουπροϋπολογισμούτον Ιανουάριο έναντι ελλείμματος 1,554 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2009... 


Η σημαντική αυτή βελτίωση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 16,6% έναντι στόχου για αύξηση κατά 10,8%.Η εξέλιξη αυτή οφείλεται και στην είσπραξη εσόδων ύψους 691 εκατ. ευρώ από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων για τη χρήση του έτους 2008, καθώς και στη μείωση των επιστροφών φόρων κατά 256 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 10,7% έναντι στόχο για μείωση κατά 2,8%.

Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν μείωση 6,8% και οι δαπάνες για τόκους 31,6%. Η μείωση των πρωτογενών δαπανών οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των δαπανών για την ασφάλιση και περίθαλψη (μείωση των επιχορηγήσεων κατά 212 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία), των λειτουργικών και λοιπών δαπανών, όπως και των επιχορηγήσεων και των καταναλωτικών δαπανών κατά 50 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είναι μειωμένες κατά 84,3%, ενώ τα έσοδα του προγράμματος αυξήθηκαν κατά 97,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.