Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η CIA προσπαθεί να φιμώσει πρώην πράκτορα για να καλύψει το παγκόσμιο λαθρεμπόριο ναρκωτικών


Ένας πρώην πράκτορας της CIA παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η CIA κάνουν λαθρεμπόριο ναρκωτικών τα τελευταία 60 χρόνια και ελέγχουν το αφγανικό εμπόριο οπίου.
cia_drugs_afghanistanΟ John F. Abbotsford (38, βετεράνος του Αφγανιστάν και αναλυτής της CIA) ήταν στο δικαστήριο με κατηγορίες κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά λέει ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και μια προσπάθεια να του κλείσουν το στόμα για να τον αποτρέψουν από το «να αποκαλύψει τη λαθρεμπορία ναρκωτικών της CIA στο Αφγανιστάν».
«Αυτή είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να μου κλείσει το στόμα», είπε στο δικαστήριο. «Αν πρόκειται να πάω φυλακή, θέλω η αλήθεια να γίνει γνωστή, πριν προσπαθήσουν να με ξεφορτωθούν στη φυλακή».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου, ο Abbotsford ανακοίνωσε, «ντρέπομαι να πω ότι έχω συμμετάσχει σε αυτές τις πράξεις λαθρεμπορίας ναρκωτικών σε πολλές περιπτώσεις. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι το έκαναν για σωστό σκοπό, αλλά αυτό το βάρος με καταστρέφει εσωτερικά και εγώ απλά δεν το αντέχω πια».

abbotsford_john
9/11: Ένα πρόσχημα για την εισβολή στο Αφγανιστάν
Η Cheyenne Herald αναφέρει επίσης ότι η ιστοσελίδα του άνδρα ισχυρίστηκε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 9/11, στην πραγματικότητα οργανώθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ήταν ένα «πρόσχημα» για να εισβάλει στο Αφγανιστάν.
Πίστευε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από τις επιχειρήσεις λαθρεμπορίου ηρωίνης της CIA με σκοπό να «αποσταθεροποιήσει κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής» και «να ανατρέψει ηγέτες των μη συμμαχικών χωρών των ΗΠΑ, όπως ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία» για να «εξασφαλίσει επωφελείς συμφωνίες πετρελαίου για τις ΗΠΑ και τις συμμάχους τους».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο πρώην πράκτορας της CIA αρνήθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τις κατηγορίες κατοχής παιδικής πορνογραφίας και μιλούσε για τα υποτιθέμενα γεγονότα που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών της CIA στο Αφγανιστάν.
«Η CIA ασχολείται με ναρκωτικά από την ίδρυσή της. Κάνουν λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο για τα τελευταία 60 χρόνια, στην Ταϊβάν το 1949 για να υποστηρίξει τον Στρατηγό Chiang Kai-shek ενάντια στους Κινέζους κομουνιστές, στο Βιετνάμ, στη Νικαράγουα και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», είπε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας. «Βοηθήσαμε τους Μουτζαχεντίν να αναπτύξουν την καλλιέργεια παπαρούνας για να πολεμήσουμε τους Σοβιετικούς, αλλά πήραμε το θέμα στα χέρια μας το 2001, όταν εισβάλαμε στο Αφγανιστάν υπό τον Μπους», δήλωσε.
Το 2010, ο Abbotsford είχε διαγνωστεί με διαταραχή μετα-τραυματικού στρες και ένα χρόνο αργότερα έλαβε ιατρική απαλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.