Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μετά τα «καλοκαιρινά» Χριστούγεννα έρχεται… η «λευκή» Πρωτοχρονιά – Ραγδαία αλλαγή των καιρικών συνθηκών από την Τρίτη στα δυτικά

athenssnow
ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ
Ο καιρός στη χώρα αναμένεται να αλλάξει δραματικά από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής χώρας, και έτσι παρά τα καλοκαιρινά Χριστούγεννα που περάσαμε αυτές τις ημέρες, η Πρωτοχρονιά σύμφωνα με τους ειδικούς προβλέπεται να είναι «λευκή».
Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία πρόγνωσης τα χιόνια, αναμένεται να φτάσουν ακόμα και μέχρι το κέντρο της Αθήνας. 
Σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Γιάννης Καλλιανός, επιβεβαιώνει τον επερχόμενο χιονιά, οπότε είναι και ο καθ’υλην αρμόδιος για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.
«Καλημέρα! Βλέπω χιόνια μέσα στην Αθήνα 31/12 και Πρωτοχρονιά! Μας τα αλλάζει ο καιρός, προς το ονειρικό σενάριο των χιονόφιλων! Τι κι αν είχαμε Χριστούγεννα με 20°C …θα πάμε για ρεβεγιόν με χιόνια σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής και Βόρειας Ελλάδας ακόμη και στα πεδινά.
Έρχεται πολύ σημαντική ψυχρή εισβολή, το μόνο που σκέφτομαι είναι οι άστεγοι, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν θέρμανση και τα αδέσποτα…
Ειδάλλως έρχεται κάτι ονειρικό αν δεν αλλάξουν τα μετεωρολογικά στοιχεία που βλέπω μπροστά μου αυτή τη στιγμή…
Θα σας κρατάω ενήμερους, Χρόνια πολλά!».
Η πρωτοφανή καλοκαιρία θα συνεχιστεί για ένα με δυο 24ωρα ακόμη και έπειτα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ριζικά. 
Από Τρίτη με Τετάρτη ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 12 βαθμούς Κελσίου και έτσι τα θερμόμετρα από 18 με 20 βαθμούς Κελσίου που δείχνουν σήμερα, θα πέσουν στους 6 βαθμούς Κελσίου και το κρύο θα είναι τσουχτερό.
Oι δορυφορικές εικόνες που επεξεργάζονται οι μετεωρολόγοι δείχνουν ένα χαμηλό βαρομετρικό να καλύπτει τα ηπειρωτικά της χώρας που θα φέρει Τετάρτη με Πέμπτη χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Το ζήτημα είναι εάν θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για χιόνια και στο Σύνταγμα,κάτι που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί «very tricky» για να προβλεφθεί. Σίγουρα πάντως το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.