Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

215.000 ασφαλισμένοι των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value κινδυνεύουν να μην πάρουν αποζημίωση

Έξι χρόνια μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της «Ασπίς Πρόνοια» και της Commercial Value, οι 260.000 ασφαλισμένοι των δύο εταιρειών υποχρεώνονται να επιβαρυνθούν με πρόσθετα έξοδα, προκειμένου να αποδείξουν ότι δικαιούνται αποζημίωση.
Η επιβάρυνση προκύπτει από το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τον πίνακα δικαιούχων ασφαλίσματος, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από τον εκκαθαριστή της εταιρείας KPMG και ο οποίος από το σύνολο των 260.000 συμβολαίων έχει συμπεριλάβει μόλις 45.000. Έτσι προκειμένου όσοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα να μη χάσουν οριστικά πλέον το δικαίωμα τους για αποζημίωση, θα πρέπει να καταφύγουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας ανακοπή στο Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι ανακοπές θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 18 Ιανουαρίου, ενώ το κόστος για κάθε ασφαλισμένο προσεγγίζει περίπου τα 500 ευρώ και έρχεται να προστεθεί σε αυτά που έχουν ήδη πληρώσει αρκετοί από τους ασφαλισμένους είτε μέσω προσφυγών σε δικηγορικά γραφεία είτε μέσω άλλων ενεργειών που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, χωρίς μέχρι σήμερα ο πίνακας των δικαιούχων να έχει οριστικοποιηθεί.
Στην πολύχρονη υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια» δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι έχουν κληθεί άλλες δύο φορές τουλάχιστον να καταθέσουν δικαιολογητικά και παρά το γεγονός ότι η εκκαθάριση διαρκεί από το 2010 μέχρι σήμερα, κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τελικώς ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που δικαιούνται αποζημίωση και τι ύψους είναι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.