Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Γ.Κατρούγκαλος κατέθεσε την πρόταση του Ασφαλιστικού στον πρωθυπουργό – Καμιά μείωση σε κύριες συντάξεις – Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών


ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-»ΣΑΔΙΣΤΕΣ»;
katrougaltisprasKατατέθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόταση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου το οποίο όπως αναμένονταν αποκλείει κάθε μείωση στις κύριες συντάξεις και μείωση των επικουρικών που είναι κάτω από τα 170 ευρώ.
Όσον αφορά τη μη μείωση των κύριων συντάξεων, που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το υπουργείο Εργασίας, ως αντιστάθμισμα προτείνεται η αύξηση κατά 1% των εργοδοτικών εισφορών και κατά 0,5% των εισφορών των εργαζομένων.
Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερώθηκε για το στάδιο επεξεργασίας του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τον Γ. Κατρούγκαλο και πως παραμένει σταθερή η «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων.
«Προτεραιότητά μας είναι η κεντρική διαπραγμάτευση» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας ότι τώρα ξεινάει το «chicken-game» με τους δανειστές
Μετά τις σχετικές διαβουλεύσεις, το νομοσχέδιο να κατατεθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ώστε περί τις 20 του μήνα να γίνει νόμος του κράτους.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα κληθούν να εγκρίνουν πραγματικά αντιδημοφιλή και επαχθή μέτρα. Μετά το Ασφαλιστικό, έχουν σειρά οι αγρότες και τα «κόκκινα» δάνεια
Η έγκρισή τους από τους βουλευτές θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος. 
Το ζήτημα είναι τι θα γίνει όταν οι δανειστές-»σαδιστές» ξεκινήσουν πάλι τις απειλές και τους εκβιασμούς ειδικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς αυτή είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει επιτέλους η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους.
Μια ελάφρυνση απαραίτητη για να υπάρχει ελπίδα ανάπτυξης στην χώρα αυτή, και για να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές να δανειστεί. Η αλλαγή συσχετισμών σε Πορτογαλία και Ισπανία ίσως παίξει κάποιο ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.