Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Πως σε λένε"

Γράφει ο mitsos175

"Τις εντυπώσεις έκλεψε ένα αγοράκι από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, που επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου για να πει τα παραδοσιακά κάλαντα στον πρωθυπουργό. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας μοίραζε δώρα στα παιδιά, ένα αγοράκι τον ρώτησε: «Εσένα πώς σε λένε;» με τον πρωθυπουργό να του απαντά: «Αλέξη».

Τι γλυκό! Και πόσο έξυπνο! Γιατί το παιδάκι είδε κάποιον να μοιράζει δώρα κι ίσως μπερδεύτηκε. Σίγουρα όμως άκουσε, πως ο Πρωθυπουργός, που του είπαν ότι θα πάνε να του πουν τα κάλαντα, δεν δίνει, παίρνει. Είχε κάποτε υποσχεθεί "δώρο" στους συνταξιούχους αλλά αθέτησε την υπόσχεσή του. Όπως όλα τα άλλα "σχήματα λόγου" που έταζε για να πάρει ψήφο.

"Πως σε λένε"; Μόνο ένα παιδί θα μπορούσε να κάνει την πιο σωστή ερώτηση με την πιο κατάλληλη διατύπωση. Δεν ρώτησε "ποιο είναι το όνομα σου", "ούτε ποιος είσαι". Γιατί δεν έχει σημασία, τι γνώμη έχουμε για τον εαυτό μας, πως αυτοαποκαλούμαστε, αλλά πως μας βλέπουν οι άλλοι!
Θα απαντήσω λοιπόν εγώ στην ερώτηση, αφού η μονολεκτική απάντηση του Τσίπρα δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.

Παλιά τον έλεγαν "Αριστερό". Τώρα καλύτερα μην σου πω, πως τον αποκαλούν οι περισσότεροι. Που να εξηγώ, τι πάει να πει "δοσίλογος", "απατεώνας", "ψεύτης", "λαοπλάνος"... και όλες τις άλλες κακές λεξούλες, που είναι κακές, ακριβώς γιατί περιγράφουν τις ανήθικες πολιτικές πράξεις ενός ασυνείδητου.

Τώρα οι κόλακες τον γλύφουν, τον φωνάζουν "Πρωθυπουργό", κι όλα εκείνα τα επίθετα που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Ακόμα και το "Πρωθυπουργός" θα μπορούσε να αντικατασταθεί με το "δούλος", το "υποτακτικός" ή το "πουλημένος στους τοκογλύφους".

Το ζήτημα σε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν φιλοδοξία, είναι η γνώμη της Ιστορίας γι αυτούς. Στο μέλλον μαζί με το "Αλέξης Τσίπρας" θα χρησιμοποιούν και άλλους χαρακτηρισμούς καθόλου κολακευτικούς, όπως κάνουν ήδη για το ΓΑΠ, το Σαμαρά, για κάθε έναν από αυτούς που παρέδωσαν το Σύνολο στα "όρνια" των αγορών, για να ωφελήσουν (όπως οι ίδιοι οι άφρονες νομίζουν) το τομάρι τους.

Κι όταν το παιδάκι μεγαλώσει θα δει την Ανεργία, την Φτώχεια και την Καταπίεση που ο Αλέξης μας έκανε "δώρο". Τα πραγματικά δώρα τα φυλάει για τους άρπαγες δανειστές. Εμείς απλά τα πληρώνουμε.

Κάποτε τον έλεγαν Αλέξη, κάποτε έλεγαν ότι είχε και φιλότιμο. Όλα αυτά κάποτε, πριν διαφθαρεί. Ελπίζω, όταν έφυγαν οι κάμερες, να μην ζήτησε το δώρο πίσω. Υπερβολές; Έχει κάνει χειρότερα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.