Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με 17 απολύσεις «αποχαιρετά» τη χρονιά η ΛΑΡΚΟ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, με τη συμμετοχή και του κλαδικού Συνδικάτου
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, με τη συμμετοχή και του κλαδικού Συνδικάτου
Πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» 17 απολύσεων μοίρασε χτες η εργοδοσία της ΛΑΡΚΟ σε εργατοτεχνίτες που δουλεύουν στην επιχείρηση μέσω εργολάβων, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας
 
 Μέχρι χτες, κανένας εργαζόμενος δεν είχε υπογράψει την απόλυσή του. Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του εργοστασίου.

Παράλληλα, το επιχειρησιακό σωματείο προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις από την ερχόμενη βδομάδα, η μορφή των οποίων αναμένεται να αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.


Το Συνδικάτο, σε ανοιχτή επιστολή του προς τη Διοίκηση της επιχείρησης, επισημαίνει πως οι απολύσεις έγιναν «πέντε μέρες μετά τη συνάντηση στην οποία δεν μας αναφέρατε τίποτα, παρόλο που σας ρωτήσαμε, 10 μέρες μετά τη δέσμευση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ σε τηλεοπτική εκπομπή στη ΝΕΤ ότι "δεν πρόκειται να πειράξετε εργατοτεχνίτες", 15 μέρες μετά τις δεσμεύσεις της Διοίκησης προς τα Σωματεία πως "η λέξη απόλυση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σας", 20 μέρες μετά τις δεσμεύσεις για "εξασφάλιση των εργαζομένων" από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, λίγους μήνες μετά την προεκλογική παρέλαση κυβερνητικών βουλευτών στη ΛΑΡΚΟ, που φυσικά τάζανε λαγούς με πετραχήλια».

Τα προβλήματα των εργαζομένων στους εργολάβους βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο της δράσης του κλαδικού Συνδικάτου. Ετσι και στην πρόσφατη συνάντηση με την εργοδοσία, οι εκπρόσωποί του έθεσαν για μια ακόμα φορά το αίτημα για κατάργηση του «δουλεμπορικού» καθεστώτος των εργολαβιών και απορρόφηση όλων των εργαζομένων (συντήρηση, φύλακες, λιμάνι, καθαρίστριες, καθαρισμοί, σταθεροί και έκτακτοι) από τη ΛΑΡΚΟ, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Επίσης, ζήτησαν την παρέμβαση της εταιρείας για τα απαράδεκτα ποσά που δίνονται από τους εργολάβους ως μισθοί, δώρα και επιδόματα, αλλά και για να ελεγχθεί κατά πόσο πληρώνουν τις προβλεπόμενες εισφορές στα επικουρικά ταμεία του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.