Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πόσο έχει αλλάξει ο ελεύθερος χρόνος των ανθρώπων τα τελευταία 150 χρόνια;

human_time-1-700x360
Τα τελευταία 150 χρόνια, υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή στο τι κάνουν οι άνθρωποι με τον χρόνο που έχουν στην διάθεσή τους.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μέσο όρο ζωή τα 75 χρόνια, αυτά διαιρούνται σε 3.900 εβδομάδες ή 27.000 ημέρες ή 648.000 ώρες.
Όπως γράφει το Businessinsider, ξοδεύουμε περίπου το 1/3 των ωρών αυτών στον ύπνο, χρόνος που δεν έχει αλλάξει δραστικά στο πέρασμα των αιώνων.
Αυτό που δείχνουν και τα συγκεκριμένα δύο διαγράμματα, είναι πως χάρη στην επινοητικότητα και την εφευρετικότητα του ανθρώπου, έχουμε μία βαθιά αλλαγή σε ότι κάνουμε με τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι.

Η κάθε εβδομάδα έχει 168 ώρες, από τις οποίες τις 56 κοιμόμαστε, έτσι μένουν 112 ώρες για να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.
Πριν από 150 χρόνια, ξοδεύαμε τις 70 από αυτές τις ώρες 112 για να δουλεύουμε, όμως εξαιτίας της προόδου που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ο μέσος όρος της εργάσιμης εβδομάδας, έχει πέσει στις περισσότερες χώρες περίπου 30 ώρες, πράγμα που προσφέρει την δυνατότητα πολύ ελεύθερου χρόνου.
Τι κάνουμε όμως με τον ελεύθερο χρόνο μας; Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά μέσο όρο οι άνθρωποι βλέπουν 4 ώρες την ημέρα τηλεόραση ή αλλιώς 28 ώρες την εβδομάδα.
Έτσι αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο άνθρωπος κατάφερε να ρίξει τις ώρες εργασίας του από τις 70 την εβδομάδα στις 40, αυτό που κατάφερε είναι τις 30 ώρες που κέρδισε να τις «ξοδεύει» μπροστά στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.