Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τα «Λεβέντικά» Ζεϊμπέκικα της Ντροπής και του Εθνικού Αίσχους!

cf84ceb1-c2abcebbceb5ceb2ceb5cebdcf84ceb9cebaceb1c2bb-ceb6ceb5ceb9cebccf80ceb5cebaceb9cebaceb1-cf84ceb7cf83-cebdcf84cf81cebfcf80ceb7
Κάποια δημόσια πρόσωπα πολιτικοί, ενώ θα έπρεπε να κρύβονται από προσώπου γης γιατί το έργο τους προς την πατρίδα τους ήταν το λιγότερο αποτυχημένο με ολέθριες συνέπειες για την εθνική κυριαρχία και η ανικανότητα τους οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση και στην διάλυση, αντί για τούτο όχι μόνο έχουν και σήμερα το απύθμενο θράσος να κάνουν μεγαλοπρεπείς δημόσιες εμφανίσεις σε διάφορα γνωστά ξενυχτάδικα όταν συμπολίτες τους πεθαίνουν στο κρύο, αλλά να προβάλλονται και σαν άριστοι τεχνητές του γνωστού λαϊκού χορού συνώνυμου της λεβέντικης ταυτότητας, του ζεϊμπέκικου.

Το ζεϊμπέκικο, (ή ζεϊμπέκικος) είναι ελληνικός λαϊκός χορός. Το όνομά του οφείλεται στον εξισλαμισμένο ελληνικό πληθυσμό των Ζεϊμπέκων που είχε μετοικήσει από την Θράκη στα παράλια της Μικράς Ασίας και μέχρι σήμερα αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τις χριστιανικές του ρίζες. Αναφέρεται ότι διαδόθηκε στα ελλαδικά αστικά κέντρα στα τέλη του 19ου αιώνα.
Ωστόσο, η εμφάνισή του ανάγεται στα τέλη του 17ου αιώνα σε αστικά κέντρα όπως η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη. Ο Οθωμανός περιηγητής της εποχής, Εβλιγιά Τσελεμπή, αναφέρει ότι χορευό,ταν στη Μαγνησία και το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας σε τοπικές γιορτές. Όντας αρχικά αντικριστός χορός δύο ατόμων που έφεραν οπλισμό, εξελίχθηκε σε «μονήρη αυτοσχεδιαστικό ανδρικό χορό»!
Η αποκορύφωση της εθνικής αναισθησίας και της αναλγησίας όλων αυτών που ενδυθήκαν κάποιο κυβερνητικό θώκο τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε όριο και εκφράζεται πλέον με τις φιγούρες ενός επιδεικτικού ζεϊμπέκικου. Δηλαδή με λίγα λόγια καταστρέψαμε αυτή την χώρα, δολοφονήσαμε αυτή την κοινωνία με την… λεβεντιά ενός ζεϊμπέκικου!
Αντί για ζεϊμπέκικο που τόσο φαίνεται πως αρέσκονται να χορεύουν όλοι αυτοί, θα ήταν καλύτερο και πιο έντιμο να προτιμήσουν τον φημισμένο χορό του Ζαλόγγου και αν δεν τον ξέρουν, γιατί από ιστορία πάσχουν όλοι αυτοί, καλά θα κάνουν όπως έμαθαν και επιδεικνύουν δημόσια τις φιγούρες του ζεϊμπέκικου να μάθουν και τι ήταν αυτός ο δοξασμένος χορός.
Η ιστορία θα τους γράψει με μαύρα γράμματα.
Άγευτοι μου φίλοι, Καλή Χρονιά όσο καλή μπορεί να γίνει! Οι ελπίδες μας πλέον είναι σε Αυτόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.