Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ: Έργα και ημέραι Μπόμπη - Πως η εταιρεία οδηγείται στην καταστροφή.

ΛαρκόβιοςΆραγε, εάν ο ιδρυτής της ΛΑΡΚΟ γνώριζε τους επιγόνους του, ποια θα ήταν η γνώμη του για εκείνους και κυρίως ποια θα ήταν η γνώμη του για την κατάντια της εταιρείας που ο ίδιος δημιούργησε και κάποτε μεσουράνησε! 


Τριάντα έξι χρόνια μετά το θάνατο του Μποδοσάκη, η διαφθορά και η αναξιοκρατία καλά κρατεί στην Λάρκο και μάλιστα εν τω μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης της χώρας μετά την μεταπολίτευση.

Ας απαριθμήσουμε όμως κάποιες από τις γνωστές πράξεις του Προέδρου της Λάρκο, Κωνσταντίνου Μπομπή.

Ο κ. Μπομπής, αφού πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ, από την πρώτη μέρα αναλήψεως των καθηκόντων του στη ΛΑΡΚΟ, έδωσε το στίγμα του.

Αρχικά παίρνει εντολές μόνο από τον κ. Αθανασόπουλο, (ο οποίος απεπέμφθη από το ΤΑΙΠΕΔ τον Μάρτιο του 2013 επειδή του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία για τα…έργα του στη ΔΕΗ), και συνεχίζει ακάθεκτος το έργο της προσλήψεως των ημετέρων και κολλητών φίλων που ξεκίνησε ο απελθών και ήδη αποβιώσας Γριμάνης.

Προφανώς στις αυτοκινητοβιομηχανίες και στις οικιακές συσκευές που θήτευσε ο κ. Μπομπής δεν έμαθε ότι με το καλημέρα που μπαίνεις σε ένα «μαγαζί» δεν κάνεις προσλήψεις και μάλιστα πρόσληψη Διευθυντή σε καίρια θέση, πριν μάθεις τα προβλήματα που έχει το «μαγαζί» και πριν μάθεις εάν ο συγκεκριμένος υποψήφιος και προτεινόμενος έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τη θέση. Φυσικά αυτό ισχύει εάν θές να εφαρμόσεις αξιοκρατικές μεθόδους. Μάλλον σε αυτό το μάθημα στην ΑΣΟΕΕ απουσίαζε όταν ήταν φοιτητής.

Ο μεγαλοmanager και συνταξιούχος Μπομπής με την άφιξη του στην εταιρεία, προσέλαβε ως Διοικητικό Διευθυντή του μεταλλουργικού εργοστασίου της εταιρείας στη Λάρυμνα, τον επίσης συνταξιούχο και …..έμπειρο στις ….«ναυμαχίες» απόστρατο αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού κ. Δ.Π. !!! (http://paskelarcomei.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7140.html).

Και μάλιστα με τον διόλου ευκαταφρόνητο μισθό των 5.000 ευρώ πλέον λοιπών επιδομάτων και εξόδων!

Ως γνωστόν ο κ. Μπομπής μέχρι σήμερα,

όταν όλα γύρω μας έχουν καταρρεύσει, με την ανεργία στο 26,1% με πρόβλεψη να ανέλθει το 2015 στο 27%, με 2,5 εκατομμύρια Έλληνες σε καθεστώς ένδειας, ενώ με 3,8 εκατομμύρια πολίτες μας να απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή, φρόντισε να διατηρήσει τις αποδοχές των Διευθυντών και Υποδιευθυντών του και των μεγαλοσυμβούλων του στη ΛΑΡΚΟ να κυμαίνονται από το ποσό των 3.000 ευρώ έως το ποσό των 6.000 ευρώ μηνιαίως, με παροχές κινητών και αυτοκινήτων!!!!

Διατήρησε τους μεγαλοσυμβούλους του αποβιώσαντος Γριμάνη, όπως:

Το δικηγόρο κ. Λεωνίδα Θεοδώρου, γνωστό ως δικηγόρο των επιχειρήσεων του άλλοτε Sir της Ελληνικής Κωστοϋφαντουργίας Θωμά Λαναρά. (υπήρξε και αντιπρόεδρος του ΔΣ των ΕΝ ΚΛΩ). Να θυμίσουμε ότι η επιχείρηση αυτή έκλεισε αφήνοντας απλήρωτους εκατοντάδες εργαζομένους. Σχετική συνέντευξη του κ. Θεοδώρου, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τις αντιλήψεις του για τους εργαζομένους στο http://www.e-thraki.gr/news/printer_friendly.cfm?areaid=1&id=586&obcatid=1.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα, ας διαβάσει την υπ’αριθμόν 560/07 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για το πώς μεθοδεύτηκε η απόσχιση κλάδου και οι απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κορίνθου της Σωληνουργείας Κορίνθου και το κλείσιμό της.

Τη δικηγόρο Τατιάνα Τσιρακοπούλου, συνεργάτιδα του δικηγορικού γραφείου του κ. Λυκουρέζου, Διευθύντρια της Νομικής υπηρεσίας της Endesa Hellas το έτος 2007, θυγατρικής εταιρείας της Αλουμίνιο Ελλάς του Ομίλου Μυτιληναίου και υπεύθυνη της νομικής υπηρεσίας της Αλουμίνιο Ελλάς. Της οποίας τη σύμβαση, υποτίθεται για να εξιλεωθεί, μετά τις σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή, κατήγγειλε εν συνεχεία προκειμένου πλέον να της καταβάλλει αδρές αμοιβές με το «κομμάτι». (http://lykavitos.gr/archives/8331)

Όλοι οι ανωτέρω συνεργάτες – σύμβουλοι του αποβιώσαντος Γριμάνη, προσελήφθησαν με μηνιαίες αμοιβές που κυμαίνονται από 3.000 έως 4.000 ευρώ το μήνα!

Οι συμβάσεις των ανωτέρω, επισημαίνεται ότι είχαν ζητηθεί με ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στη Βουλή, οι βουλευτές κ. Ιωάννης Καράμπελας στις 3-10-2012 (http://exeisminima.gr/blog/erotisi-karampela-gia-larko/) και η κα Σοφία Σακοράφα στις 16-10-2012 (http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7772033.pdf). Το ΤΑΙΠΕΔ έγραψε συστηματικά στα παλαιά των υποδημάτων την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, το Σύνταγμα, τη Βουλή, τους Βουλευτές, τον Υπουργό Οικονομικών και όλη την Κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, τις συμβάσεις τις κρατούσε γερά στο συρτάρι του ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος. Γιατί άραγε;

Προσέλαβε με σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών τον Γ.Α. ως προσωπικό του τεχνικό σύμβουλο διοίκησης με αυξημένες εξουσίες και με μηνιαία αμοιβή το ποσό των 3.500 ευρώ, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το Νοέμβριο του 2013 από την εταιρεία λαμβάνοντας από το ταμείο της το... ευτελές ποσόν των 200.000 ευρώ περίπου, λόγω απόλυσης ένεκα συνταξιοδότησης. Ο Γ.A. προ της συνταξιοδοτήσεώς του υπήρξε μεγαλοδιευθυντής της εταιρείας με τη... λιτή αμοιβή των 6.000 ευρώ μηνιαίως. Άραγε το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ τι λένε για τη νομιμότητά του περιεχομένου της σύμβασής του; Εάν και εφ’όσον ο Γ.Α. έχει συνταξιοδοτηθεί (τόσο ως προς το πλαφόν που θέτει το ΤΣΜΕΔΕ στους συνταξιούχους του που συνεχίζουν να εργάζονται αλλά και ως προς τη νομιμότητα σύμφωνα με το ΤΕΕ, της παροχής συμβουλών για τα μεταλλεία αφού πλέον δεν είναι εν ενεργεία μηχανικός). Διότι εάν δεν συνταξιοδοτήθηκε τότε γιατί η εταιρεία του κατέβαλε το ποσό των 200.000 ευρώ;

Τοποθέτησε ως υποδιευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού στην έδρα της εταιρείας την Ν.Κ. αγνοώντας προκλητικά δικαστικές αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Εντός του έτους 2013 έδωσε αναρίθμητες προαγωγές σε ημετέρους στο Νομό Φθιώτιδος και στο Νομό Ευβοίας, για να ευνοηθούν οι γνωστοί βουλευτές.

Αντικατέστησε όλους τους παλαιούς Διευθυντές είτε ωθώντας τους στην συνταξιοδότηση είτε τοποθετώντας τους στο ψυγείο είτε μεταθέτοντάς τους δυσμενώς. Όπως την περίπτωση του Β.Σ. υπευθύνου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών των Μεταλλείων της Ευβοίας, τον οποίο μετέθεσε από την Εύβοια στην Λάρυμνα Φθιώτιδος, τοποθετώντας τον σε ένα υπόγειο χωρίς αρμοδιότητες. Μετάθεση που επίσης κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια την οποία όμως επίσης δεν σεβάστηκε ο κ. Μπομπής καθώς δεν τον επανέφερε στη θέση του.

Καθαίρεσε τον Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας Φ.Φ. τον οποίο και τελικώς απομάκρυνε από την εταιρεία, επειδή δεν του έκανε τα «χατιράκια», για να τοποθετήσει την εκλεκτή της καρδιάς των γαλάζιων συνδικαλιστών, ανεξαρτήτως των όποιων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων της (http://kourdistoportocali.com/post/34553/larko).

Στην Νομική Υπηρεσία της εταιρείας οι δικηγόροι αμείβονται με καθαρές αμοιβές άνω των 3.500 ευρώ, ενώ περισσότερες νομικές υποθέσεις δίδονται σε εξωτερικά δικηγορικά γραφεία έναντι αστρονομικών ποσών. Είναι απορίας άξιο τι χρειάζεται την νομική υπηρεσία τεσσάρων ατόμων η ΛΑΡΚΟ, όταν όλες οι υποθέσεις προωθούνται σε εξωτερικά δικηγορικά γραφεία; Μια νομική υπηρεσία που κοστίζει ετησίως στην εταιρεία περί τα 250.000 ευρω. (Είναι κοινό μυστικό στους διαδρόμους της εταιρείας ότι η δικηγόρος Γ.Μ., παλιά Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας, καθαιρέθηκε από τη θέση της και της ανατέθηκε να τηρεί τα πρακτικά ΓΣ και ΔΣ της εταιρείας, ως μοναδική και αποκλειστική της ασχολία, αμειβόμενη με το ποσό των 5.000 ευρω! )

Στα μέσα του 2014 και με τις ευλογίες του ΔΣ προσέλαβε (ενσωμάτωσε κατά την ορολογία τους) 200 περίπου εργαζομένους του εργολάβου της αυξάνοντας αφ’ενός μεν το μισθοδοτικό κόστος της ήδη ζημιογόνας και βεβαρυμένης εταιρείας και αφ’ετέρου ανοίγοντας το δρόμο και στους λοιπούς εργαζομένους των άλλων εργολάβων της να αξιώσουν το ίδιο. Πόσο επικίνδυνος άραγε είναι κάποιος για να θεωρεί ότι είναι πιο οικονομικό να καταβάλλεις μισθούς (επιδόματα, αποζημιώσεις κλπ) και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων από την αμοιβή εργολάβου, που μειοδότησε καθώς τον έχει επιλέξει υποτίθεται μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες διαγωνισμών!!!!

Το Σεπτέμβριο του 2014, επινοεί το 60 plus, δηλαδή την ημερήσια παραγωγή σιδηρονικελίου πάνω από 60 τόνους, σε μια προσπάθεια, υποτίθεται, βελτίωσης της οικονομικής θέσης της εταιρείας, σύμφωνα με τα λεγόμενά του σε επιστολή που απηύθυνε σε όλους τους εργαζομένους. Η γραφικότητα σε όλο της το μεγαλείο, αφού τύπωσε και σχετικό διαφημιστικό έντυπο, το οποίο ζήτησε να κρεμαστεί σε όλους τους τοίχους της εταιρείας και των εργοταξίων εν είδη καλλιτεχνικού πίνακα. Έτσι προσπάθησε να δικαιολογήσει την εισαγωγή μεταλλεύματος από το εξωτερικό και δη από την Τουρκία, αφού κατά κοινή ομολογία των εργαζομένων «ξεπάτωσε» στην κυριολεξία τα μεταλλεία και μάλιστα με ανορθόδοξο τρόπο εξόρυξης του μεταλλεύματος. (http://paskelarcomei.blogspot.gr/2014/09/60-plus.html).

Συνομολογεί και αναγνωρίζει την υποτιθέμενη οφειλή της εταιρείας έναντι της Παλαιάς Λάρκο (ενός εκ των μεγαλυτέρων σκανδάλων της εταιρείας) ενόσω διαρκούν οι δικαστικές διαδικασίες αμφισβήτησης τους χρέους στα Ελληνικά Δικαστήρια, τη στιγμή μάλιστα που ήδη με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωοτοδικείου της Λαμίας ακυρώθηκε υπέρ της εταιρείας η κατάσχεση της Παλαιάς Λάρκο εις βάρος του εργοστασίου της.

Άσκησε αγωγή κατά του προκατόχου του, Α. Μπαράκου, διεκδικώντας αποζημίωση για τις αμοιβές που ελάμβανε κατά τη θητεία του ως Προέδρου, που είχαν εγκριθεί από τις Γ. Σ. της εταιρείας, με πρόφαση τους μνημονιακούς Νόμους!!! Άραγε ο κ. Μπομπής γιατί δεν άσκησε αγωγές και κατά των Διευθυντών του που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να λαμβάνουν αμοιβές ανώτερες από τα όρια που θέτουν οι προηγούμενοι Νόμοι και γιατί δεν προέβη στις ανάλογες περικοπές που προβλέπουν οι Νόμοι αυτοί, όταν μάλιστα ο προκάτοχός του απεπέμφθη τον Αύγουστο του 2012 και μάλιστα διαπομπέφθηκε σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια σαν τον διεφθαρμένο Πρόεδρο ΔΕΚΟ που δεν έκανε περικοπές και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία για τον ανωτέρω λόγο. (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=470238).

Γιατί μέχρι σήμερα λοιπόν δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Μπομπή, όταν μάλιστα από το Φεβρουάριο του 2014 διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κα Ελένη Μιχαλοπούλου για το θέμα αυτό?

Αποκορύφωμα των ανωτέρω και της ατελείωτης λίστας εγκληματικών λαθών που είναι αδύνατο να απαριθμηθούν, είναι το περιεχόμενο του εξωδίκου που απέστειλε τον Οκτώβριο του 2014 στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΛΑΡΚΟ, στην προσχηματική του προσπάθεια να συνάψει μαζί τους επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση. (http://paskelarcomei.blogspot.gr /2014/12/blog-post_32.html). Στο εξώδικο αυτό ομολογεί ανερυθρίαστα τα εξής:

1) Ότι την τελευταία τριετία τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας παρουσιάζουν διογκούμενη αρνητική τάση. (δηλαδή επί της δικής του διοικήσεως, σε περίπτωση που δεν το έχει αντιληφθεί)

2) Ότι οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει τη λύση της εταιρείας καθώς τα ίδια κεφάλαιά της γίνονται όλο και πιο αρνητικά. (προτρέπει δηλαδή εχθρούς της εταιρείας ή όσους εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα να κλείσουν την εταιρεία).

3) Ότι οι ζημίες του 2012 ανήλθαν στο ποσό των 34.323.467,50 ευρώ, το 2013 αυξήθηκαν στο ποσό των 76.384.721,89 ευρώ και ότι του επταμήνου του 2014 ανήλθαν ήδη στο ποσό των 24.500.099,44 και μάλιστα όλα αυτά παρά την αύξηση της τιμής του νικελίου. (να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μπομπής ανέλαβε το τιμόνι της ΛΑΡΚΟ τον Ιανουάριο του 2013).

4) Τα ίδια κεφάλαια το έτος 2012 ήταν 48.315.196,55 ευρώ, το έτος 2013 κατρακύλισαν στο - 125.172.850,70 ευρώ και μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2014 κατρακύλησαν στο - 146.681.996,56 (!!!) ευρώ με πρόβλεψη κατά τα λεγόμενά το επόμενο εξάμηνο να είναι ακόμη χειρότερα, δηλαδή επί της δικής του διοικήσεως και διαχειρίσεως.

5) Το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας ανήλθε το έτος 2014 στα 1.134 άτομα από 918 που ήταν το 2013. Μην ξεχνάμε τα 200 και πλέον άτομα που προσέλαβε το 2014.

Για όλα αυτά οι υπεύθυνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, αργά ή γρήγορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.