Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΟ ΜΕΕ :Η εταιρεία έχει ζημιωθεί περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβαμε το παρακάτω mail απο Ergazomenoi MEE [ergazomenoi_mee@mail.com] και το αναδημοσιεύουμε:


O Ioudas filouse yperoha
Oι ασύγγνωστοι.*

Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μεταλλεία Εύβοιας και η εταιρεία είναι λίγο πολύ γνωστή.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2015 με τις τιμές που έχει το Νικέλιο ($13.500) και το κόστος παραγωγής που έχει εκτοξευθεί (πάνω από 21.000 ευρώ), η εταιρεία έχει ήδη ζημιωθεί περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή του εργοστασίου πολύ χαμηλή. Τα μεταλλεία χωρίς μεταλλεύματα.

Η απαξίωση της εταιρείας έγινε για συγκεκριμένους σκοπούς. Την καταστροφή των μεταλλείων, για να τα χαρίσει σε «αγοραστές αρπακτικά», η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ως κακή ΛΑΡΚΟ. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους γκάνγκστερ που διοικούν να εισάγουν τούρκικο μετάλλευμα για να τα κονομήσουν.

Σε αυτήν την προσπάθεια, τους βοήθησαν οι ανίκανοι μηχανικοί-μαριονέτες,
που επιλέχθηκαν από τους διοικούντες για να διευθύνουν. Με το αζημίωτο κι αυτοί βέβαια. Άτομα που κανείς λογικός δεν φανταζόταν ότι μπορούσαν να φτάσουν στο αξίωμα του διευθυντή με την αξία τους.

Η λογική του εμείς έχουμε την εξουσία και τα λέμε όπως μας βολεύει, οδήγησε το μεταλλείο Εύβοιας και την εταιρεία σε αυτήν την κατάντια.  

Οι προτάσεις της ΠΡΟΕΔΡΑΡΑΣ μας καταπληκτικές:
  • Να προμηθευτούμε τούρκικο μετάλλευμα με 60 ευρώ τον τόνο, που τελικά έκλεισε στα 70!!! Και πως να εξηγήσει ο φίλος του Σαμαρά και του Αθανασόπουλου στο διοικητικό συμβούλιο για ποιον λόγο αυξήθηκε κατά 10 ευρώ η τιμή….. Δεν του τα είχε γράψει όλα ο καλός του κύριος Μάκης;;;  Και να σκεφτεί κανείς ότι  το μεταλλείο Εύβοιας από 20 ευρώ έχει εκτινάξει το κόστος του στα 35 ευρώ τον τόνο!!!!!
  • Να πάρουμε το μεταλλείο στην θέση «Κούτος» στην Εύβοια πάσει θυσία. Μόνο αυτό ήξερε ο καλός του κύριος Μάκης μετά το πέρασμα του από το μεταλλείο της Εύβοιας. Για αυτήν την μικροποσότητα (για τα δεδομένα του μεταλλείου Εύβοιας) 300.000 τόνων μεταλλεύματος έγιναν δύο χρόνια προσπάθειες, αγορές οικοπέδων από τον συνεταιρισμό, πρόωρες προσλήψεις προσωπικού για παν ενδεχόμενο, μα τα «σαΐνια» δεν  έκαναν ούτε καν το αυτονόητο: μία σωστή μελέτη. Σε ποιον την αναθέσατε επιτέλους;;; Δεν είχατε κανέναν πιο ικανό; Ποιος χρεώνετε αυτήν την μεγάλη αποτυχία; Έτσι όλα πήγαν στο βρόντο και δεν δόθηκε η πολυπόθητη αυτή άδεια. Είστε αξιολύπητοι, τραγικοί.
Το ψυχικά διαταραγμένο καρτούν που έχει τοποθετηθεί για διευθυντής, δίνοντας υποσχέσεις αρχικά ότι ο ίδιος θα καταφέρει να αυξήσει την παραγωγή χωρίς εργολαβία, κατόπιν καθυστερώντας εσκεμμένα την εργολαβία (βλέπε τούρκικο μετάλλευμα), μαζεύει πλέον κουταλιά κουταλιά το μετάλλευμα ποιότητας 0,60-0,90, ακατάλληλο για πυρομεταλλουργία και φορτώνει τους τελευταίους κόκκους στο καράβι για το εργοστάσιο τελώντας πια σε πανικό. Τα ατυχήματα απανωτά, η παραγωγή στείρων για κλάματα (μισή από του εργολάβου), η σχέση αποκάλυψης στο 1 προς 28 (πέρσι στο πρώτο τρίμηνο 1 προς 10), η εξόρυξη μεταλλευμάτων στο 60% του προγράμματος και αυτό με ψεύτικες παραγωγές από «ξύσιμο» της πλατείας Πολιτικών και ενδιάμεσα προϊόντα εμπλουτισμών, ένας εμπλουτισμός (άλλος καημός του Μάκη) για να πετάμε μόνο χρήματα, ομογενοποίηση ανύπαρκτη, το κοστολόγιο στα ύψη (35 ευρώ ο τόνος). Μ@λ@κ@ μου…. κάνεις ίσα και για 10 χρόνια διευθυντής….!

Τον άλλο ψωνισμένο, που καίει κάρβουνο, που μοιράζει και αναρτά ΔΙΚΟ ΤΟΥ διάγραμμα για να δείξει τα επιτεύγματά του, ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ –γελάσαμε πολύ- πρέπει να του απονεμηθεί βραβείο ασχετοσύνης (έχει τελειώσει Πολυτεχνείο;;;). Αλήθεια…δεν μας είπατε πόσο παραπάνω μας χρεώσατε σε ευρώ για αυτήν την «επιτυχία» και μάλιστα χωρίς να αυξήσετε ούτε κατά ένα τόνο την παραγωγή. Εμείς θέλουμε να βγάλετε ένα νέο διάγραμμα να μας ενημερώσετε για τα ακινητοποιημένα φορτηγά και για τους ακινητοποιημένους φορτωτές, τους καμένους κινητήρες, την έλλειψη επισκευασμένων κινητήρων που εσκεμμένα αφήσατε χωρίς επισκευή, για να ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ την αγορά των μεταχειρισμένων φορτηγών ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ!!! Ή ας μας πείτε καλύτερα τι έχετε μάθει μέχρι σήμερα που από ηλεκτρολόγος κάνετε δήθεν και τον μηχανολόγο (περιγελώμενος και από τον τελευταίο τεχνίτη για τις γνώσεις σας) ή και τον διοικητικό, οικειοποιούμενος και στις δύο περιπτώσεις την εργασία άλλων παρουσιάζοντάς την σαν δική σας.  

Η κυβέρνηση δήλωσε μέσω των υπουργών της ότι η διοίκηση θα αλλάξει εντός των προσεχών ημερών. Κάποιοι που δεν είχαν τίποτε να χάσουν, όπως πρώην εργαζόμενοι και μαζέματα, για μία ακόμα φορά τα τελευταία δύο χρόνια βίασαν την εταιρεία. Κανένας δεν ζήτησε τον λογαριασμό για αυτή τους την συμπεριφορά. Ήρθε η ώρα να ζητήσει η νέα διοίκηση τα ρέστα για αυτό. Όλοι εσείς που λάβατε μέρος σε αυτήν την καταλήστευση και την ασέλγεια εις βάρος των εργαζομένων και της εταιρείας, να είστε βέβαιοι ότι θα πάρετε ότι σας αξίζει.  

Υ.Γ. Οι γνωστοί αυτοί άγνωστοι «έντιμοι» εργαζόμενοι, που έχουν τόσο πολύ πονέσει επειδή θα πρέπει πλέον να εργαστούν ή να φύγουν την επόμενη μέρα, να διδάξουν στα παιδιά τους τον τρόπο με τον οποίο έφτασε μια εγγράμματη γραμματέας με απολυτήριο  Λυκείου με βαθμό 10, να γίνει Διευθύντρια με 4.000 ευρώ μισθό και να δίνει εντολές σε απόφοιτους Πολυτεχνείου και Πανεπιστημίου.


* Ασύγγνωστος: αυτός που δεν είναι δυνατόν να συγχωρεθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.