Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Διαγράφονται όλα τα πρόστιμα, προσαυξήσεις, πρόσθετοι φόροι & τέλη

Η σπουδαιότερη ρύθμιση των τελευταίων 50 χρόνων
 
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός
 Με αιφνιδιαστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί εντάσσεται στον νόμο για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις Εφορίες σε 100 δόσεις διάταξη, σύμφωνα με την οποία διαγράφονται όλα τα πρόστιμα, οι πρόσθετοι φόροι, τέλη και οι προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη Εφοριών, πρόκειται για ρύθμιση - βόμβα και την χαρακτηρίζουν ως τη ρύθμιση των τελευταίων 50 ετών. Με την ρύθμιση αυτή, θα μαζέψει η κυβέρνηση πάρα πολλά χρήματα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση όσοι έχουν οφειλές να μην μπουν στη ρύθμιση. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εισάγεται αύριο στη Βουλή για να κυρωθεί, προβλέπεται ότι μπορούν να διαγραφούν όλων των ειδών οι πρόσθετες επιβαρύνσεις των φορολογικών οφειλών και όχι μόνο οι προσαυξήσεις και οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής, όπως ανέφερε το αρχικό κείμενο του νόμου. Ειδικότερα, με τη βελτιωμένη διατύπωση, ορίζεται ότι:

«Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωριστεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν ως ακολούθως (...)».

Σημειώνεται ότι με την ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δίνεται λύση στο τεράστιο πρόβλημα που είχε δημιουργήσει στους καλλιεργητές τεύτλων η οικονομική αδυναμία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που δεν ήταν σε θέση να πληρώσει προκαταβολές στους αγρότες, με συνέπεια να τίθεται θέμα ακόμη και απώλειας της καλλιεργητικής περιόδου.

Στην ΕΒΖ προβλέπεται ότι θα καταβληθεί άμεσα, ως νέο μετοχικό κεφάλαιο, ποσό 30 εκατ. ευρώ από την «κακή» Αγροτική Τράπεζα, που βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Έτσι, θα πληρωθούν πολύ σύντομα οι προκαταβολές στους καλλιεργητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.