Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γιούνκερ: Δεν θα χρειαστεί νέο σχέδιο για την Ελλάδα


Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί και νέο «πακέτο» για την Ελλάδα εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Θεωρώ ότι το σχέδιο αυτό στέκει και δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μια Σύνοδο κάθε 15 μέρες», δήλωσε στη Φιγκαρό, αναφερόμενος στην απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Υποστήριξε ότι με την ελληνική κρίση είχε απειληθεί η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης και ότι "χρειαζόταν να ανεγείρουμε ένα αρκετά αποτρεπτικό φράγμα. Ας πούμε όμως ότι θα μπορούσαμε να είχαμε λάβει τις ίδιες αποφάσεις νωρίτερα, καθώς οι επιλογές ίσχυαν πολύ καιρό πριν".
Αναφορικά με το αν υπάρχουν σίγουρες χρηματοοικονομικές επενδύσεις, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ τόνισε: "Δεν θέλω να ταράξω τις αγορές, θα έλεγα, όμως, ότι μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί ότι η Ευρώπη ήταν μια σίγουρη τοποθέτηση".
Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ειδικού Συμβουλίου για το ευρώ με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι στην προεδρία, ενώ έκανε λόγο έλλειψη φιλοδοξίας από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών. "Η Ευρώπη μου δίνει κάποιες φορές την εντύπωση ότι αρκείται σε αυτό που ήταν, ότι αρνείται τις υποχρεώσεις του παρόντος και ότι δεν θέλει πλέον να τροφοδοτήσει ούτε τη φιλοδοξία, ούτε το όνειρο για το αύριο", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.