Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Απεργία πείνας στα έγκατα της γης...




Για ένατη ημέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας 16 μεταλλωρύχοι, μέσα στο ορυχείο χρωμίου της Μπουλκίζας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Αλβανίας.
Οι απεργοί πείνας βρίσκονται σε βάθος εκατοντάδων μέτρων μιας σήραγγας του ορυχείου, ενώ ο αέρας που απαιτείται για να αναπνέουν προωθείται με αγωγό. Χθες, η ζωή τους κινδύνεψε λόγω πλημμύρας, καθώς το ... 
αντλιοστάσιο στεγανοποίησης της σήραγγας δεν λειτουργούσε.



Στην επιφάνεια παραμένουν συγκεντρωμένοι άλλοι 600 συνάδελφοί τους, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι απεργοί ζητούν αύξηση των μισθών τους κατά 40%, μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αφού σε διάρκεια δύο χρόνων 16 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους.

Το συγκεκριμένο ορυχείο είναι από τα πλουσιότερα στον κόσμο και η αλβανική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει προς εκμετάλλευση στην αυστριακή εταιρία ACR. Χθες η διοίκηση δεσμεύθηκε ότι θα αυξήσει τους μισθούς κατά 20% και θα πραγματοποιήσει επενδύσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους μεταλλωρύχους, ωστόσο οι απεργοί δεν συμφώνησαν.

Τα δύο τελευταία 24ωρα τρεις απεργοί μεταφέρθηκαν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων υποστηρίζεται με μηχανικά μέσα για να κρατηθεί στη ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.