Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κάμερες σε περιπολικά και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. για να καταγράφονται τα πάντα!


Το προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα φαινόμενα βίας.

'Οπως είπε ο κ. Παπουτσής, σχεδιάζεται η τοποθέτηση καμερών σε περιπολικά οχήματα και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ για βιντεοσκόπηση αστυνομικών επεμβάσεων. 

Αυτό το μέτρο όπως είπε έχει στόχο α) την προστασία της ΕΛ.ΑΣ από κακοπροαίρετες κατηγορίες, με την προσκόμιση αδιάσειστων αποδείξεων σε περίπτωση δίκης και β) στον έλεγχο ενδεχόμενων αστυνομικών αυθαιρεσιών.


Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε επίσης οτι θα εξεταστούν όλες οι ιδέες που έχουν διατυπωθεί στο δημόσιο διάλογο, αλλά και στο πλαίσιο της Επιτροπής οι οποίες αφορούσαν στον προβληματισμό που έχει εκφραστεί σχετικά με τη χρήση των δακρυγόνων, του νερού, των πλαστικών σφαιρών, ή οποιωνδήποτε άλλων μέσων.

Επίσης είπε οτι θα δημιουργηθεί μηχανισμός ψυχολογικής στήριξης των ενστόλων που είναι συχνά εκτεθειμένοι σε άσκηση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εμπλέκονται σε ιδιαίτερα βίαιες συγκρούσεις με πολίτες, ή κάνουν χρήση πυροβόλου όπλου.

Πρόσθεσε οτι έχει γίνει υποχρεωτική η καταγραφή των ρατσιστικών περιστατικών από την αστυνομία και από το λιμενικό, ανεξαρτήτως από την ενδεχόμενη άσκηση δίωξης, βάσει ειδικής φόρμας, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους και τη φύση του περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.