Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Tα καλοκαίρια του Ολάντ, στην Σύρο...



Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουάρ Ολάντ, έχει επισκεφθεί τρεις φορές το νησί (2009,2010, 2011) αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όποιον κάτοικο είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει και να του μιλήσει.

«Είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος, ο οποίος ξέρει να... ακούει τους συνομιλητές του, πολύ μορφωμένος, οργανωτικός και το κυριότερο με αίσθηση του λεπτού χιούμορ. Τον χαρακτηρίζει δε η εξυπνάδα και η δυνατότητα να λύνει προβλήματα», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής μόνιμος κάτοικος της Σύρου που συναναστράφηκε κοινωνικά με τον τότε βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας.


Αν και, το καλοκαίρι του 2009, βασικός «ξεναγός» του Ολάντ δεν ήταν άλλος από τον παλιό του γνωστό Γιάννο Παπαντωνίου που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας- έμενε στο νησί δίπλα στο σπίτι που φιλοξενούνταν ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι δυο άντρες πέρασαν αρκετές μιλώντας γύρω από την ευρωπαϊκή οικονομία και την καταιγίδα που όλα έδειχναν ότι θα ξεσπούσε πάνω από την Ευρωζώνη, ενώ παράλληλα ο Ολάντ απολάμβανε με την καρδιά του τσίπουρα στη Σπηλιά κάτω από τα Βαπόρια και το κολύμπι στα καταγάλανα νερά του Φοίνικα.

Το επόμενο καλοκαίρι το σκηνικό επαναλήφθηκε με ακριβώς τους ίδιους πρωταγωνιστές, ενώ κεντρικό πρόσωπο στην φιλοξενία του παρέμεινε μια Γαλλίδα, στέλεχος της πρόσφατης προεκλογικής καμπάνιας των Σοσιαλιστών, η οποία διατηρεί σπίτι στην περιοχή της Ποσειδωνίας,

Τέλος, πληροφορίες θέλουν τον Ολάντ να επιστρέφει ινκόγκνιτο στην Σύρο και το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που επιβεβαιώνουν ντόπιοι που επιμένουν ότι τον είδαν στα Αστέρια και στη Σπηλιά καθώς και άλλοι που ισχυρίζονται ότι του πρόσφεραν τσίπουρο (χωρίς να ξέρουν ποιος είναι) με εκείνον να μην καταλαβαίνει ότι πρόκειται για κέρασμα και να προσπαθεί να βγάλει χρήματα για να πληρώσει.

Τότε, δεν δεχτήκαμε τα χρήματά του. Αυτή την φορά, τα περιμένουμε με χαρά. Ότι δηλαδή χρωστάει για το τσίπουρο. Συν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ως ανταμοιβή για την έμπνευση που του πρόσφερε η Σύρος ώστε να προχωρήσει στην καριέρα του και να γίνει ο άνθρωπος που καλείται να σώσει την Ευρώπη.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.