Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Πιο πιθανή η έξοδος της Ισπανίας από το ευρώ, παρά της Ελλάδας"

"Πιο πιθανή η έξοδος της Ισπανίας από το ευρώ, παρά της Ελλάδας"
Μια νέα… λέξη προσθέτει στο «λεξιλόγιο της κρίσης» ο αναλυτής της Strategy Economics, Matthew Lynn, καθώς εκτιμά ότι η «Spexit» είναι πιο πιθανή από το ενδεχόμενο μιας ελληνικής εξόδου.


Μιλώντας στο CNBC, ανέφερε ότι, πλέον οι πιθανότητες να εγκαταλείψει η Ισπανία το ευρώ είναι πιο υψηλές από της Ελλάδας. «Είναι πολύ πιο πιθανό να αποχωρήσουν οι Ισπανοί από το ευρώ, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της περιφέρειας, παρά οι Έλληνες».


«Η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί και ο κόσμος έχει ήδη βαρεθεί την υπερβολική λιτότητα», σημείωσε ο Lynn.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Bankia αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι και άλλες τράπεζες ενδέχεται να βρίσκονται σε εξίσου άσχημη κατάσταση. 

«Οι λιανικές πωλήσεις στην Ισπανία υποχωρούν 10% από χρόνο σε χρόνο, ενώ η συνταγή των Βρυξελών και του Βερολίνου είναι η ίδια όπως σε κάθε άλλη χώρα που αγωνίζεται να παραμείνει στο ευρώ», σημείωσε.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι, η Ελλάδα θα παραμείνει εντός ευρώ, καθώς μια νέα διάσωση συμφέρει περισσότερο κάτι που κατά τον Lynn δεν συμβαίνει με την περίπτωση της Ισπανίας.

«Αν οι Έλληνες δώσουν την ψήφο τους σε μια κυβέρνηση που απορρίπτει το πακέτο διάσωσης, μπορεί να της προσφέρουν επιπλέον κεφάλαια», εκτίμησε ο ίδιος.

Τέλος, γράφει το capital.gr, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την ανησυχία των Ελλήνων για την ζωή τους εκτός ευρώ. «Δεν παράγουν τίποτα», τόνισε ο ίδιος.  «Η Ισπανία έχει μια πετυχημένη οικονομία, με αξιοσέβαστη βιομηχανική βάση, παρόμοια με της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας. Οι ευκαιρίες στην Λατινική Αμερική, μπορεί να πείσουν τους Ισπανούς ότι μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς το ευρώ και την λιτότητά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.